adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Igårkväll

Kategori: Vardag

Som sagt så har Ossian sovit hos sin mormor inatt, vilket ledde till att jag och Björn busade till det och gick ut i 23-graders kyla runt halv tio på kvällen för att hänga hos Ossians gudfar på Malmudden (det är dit vi med ska flytta om 10 dagar!!). Det var jättenice! Vi fick kaffe/te och fika, och en massa skratt med ^_^ rolig kväll :) var skönt att bara ha sig själv att tänka på ett tag också :) sen gick vi hem runt midnatt och Björn blev sugen på piroger, så han började baka ihop ett par sådana. Jag var mest trött och satt i soffan tills jag senare förflyttade mig till sängen för att sova! Härligt med en natts ostörd sömn :D 
Björn och Samme tittar på P3Guld

Att få andas ut mellan varven

Kategori: Allmänt

Det är någonting som är så otroligt viktigt! För alla! Inte bara föräldrar, även om jag kan tycka att behovet av det uppstår oftare nu när Ossian är med i bilden än innan. Från igår till idag är det precis den gåvan som givits mig och karln, och jag är så oerhört tacksam mot min älskade mamma som tycker det är så roligt att ha lille plutten hos sig så att vi får ta det lite lugnt :) <3 kärlek i oändlig mängd till dig, lilla mamma! 
Vardagen för mig just för tillfället går i så stor andel åt till att vara stressad över allt och inget. Det är när jag har tid att sätta mig ner och fundera över VARFÖR jag är så stressad som jag verkligen ser att det är så mycket onödigheter jag går och spänner mig över. Saker som man inte ens kan styra över. Min näst största (för den största vill jag inte skriva ut här, de som ska veta vet) stressfaktor är den över hur ofta lilleman vaknar på natten. En gång i timmen är lite väl ofta tycker jag. Så när man precis har lagt honom för natten känns det nästan som att man bara sitter uppe och väntar på att han ska hojta till så att man måste gå och göra om proceduren igen. Otroligt påfrestande.. 
Ett av de få nyårslöftena jag har till mig själv är att släppa just detta med stressen och att jag ska sluta ha ångest över sånt jag inte kan påverka. Känns som ett bra mål att satsa mot :) förhoppningsvis följer en del tålamod med i kampen mot detta, för det är något jag verkligen behöver mer av ;)

Ny telefon!

Kategori: Allmänt

Förra veckan trillade min mobil i golvet för 574:e gången, och det blev droppen för den. Framsidan sprack och jag jublade lite inombords. Jag hade nämligen gått i tankar ett tag om att byta ut den, men inte kommit till skott. Nu var jag ju så illa tvungen ;) den nya skönheten kom för ett par dagar sedan, och jag är kär <3 

Den är så rosa och fin! 
Den nya telefonen hittade snabbt en ny ägare :) idag åkte den till Piteå och jag blev 500 kr rikare. Inte helt fel :) 

Usch!

Kategori: Allmänt

Att det ska få lov att vara såhär kallt! Jag tycker inte alls om det :( termometern har slagit läger på -18 den senaste veckan, men det känns som att det varit så mycket längre... Blir extra mycket mindre okej då vi inte har någon motorvärmarplats till bilen, vilket innebär att den frusit ihop. Lagom skoj. Ossian ska få åka och busa hos sin mormor idag, men nu blev det ju så mycket kortare tid i och med att bilen gått i ide. Trist. Men vi väntar på Ante som kommer med de värdefulla startkablarna, hurra!
Snart flyttar vi iaf, och DÅ har vi värme åt den stackars bilen :D ungefär 10 dagar kvar så drar vi, och det känns så underbart! Längtar verkligen bort från den här lägenheten. 
Snart! 
Irrelevant till inlägget. Men världens sötaste lilla rygg <3

Stor kille

Kategori: Vardag

Lilla Ossian :) så stor du är! Hela 8 månader kommer du vara om två veckor, det är sanslöst! Din andra tand är på väg upp och äntligen är din efterhängsna förkylning väck <3 Du kan sitta länge och leka och prata med dina leksaker som bor i en grön plastlåda på hjul. Nu använder du dig mer av korta läten än de långa harangerna som innan. "Däh!" och "di dittttt dtttt" är de vanligaste. Men också "buh" och "aaah". Sjunga tycker du med om, i falsett gärna med egna små melodier så hjärtat riktigt smälter <3 Det går riktigt fort att krypa/åla nu, så det gäller för mig och pappa att vara med i svängarna, för tittar man bort en sekund är det inte alltid du är kvar på samma ställe när man vänder tillbaka blicken. Sladdar är bäst, tycker du. Särskilt internetsladden, den är magisk! Likaså eluttagen. 
Du är bara bäst <3 och du är så älskad..


På tåget

Kategori: Allmänt

Nyåret 2013-2014 har vi spenderat i Narvik med min pappa, styvmor och lillasyster :) härligt att få träffa dem igen! Ända sedan i augusti var det sist.. :( Det blir ju inte lika ofta då de bor i andra änden av landet. 
Kort och gott så var det ett bra nyår :) vi hade mysigt och gjorde mest ingenting utan spelade lite spel, såg film och åt gott! Som det ska vara :) Norrmännen kan sina fyrverkerier, helt klart! Det var ett par smällare som gjorde att hela stan skakade, kändes det som. Men Ossian var trött och somnade ungefär en halvtimme innan tolvslaget och märkte inte alls av några smällar, vilket var skönt :)
Nu sitter vi på tåget tillbaka hem. Nya rutiner väntar! Mest ang vardagslivet då med nya sovvanor för lillen och träning för föräldrarna. Det ska bli spännande :) 

Gott nytt år på er <3