adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Mindre roligt

Kategori: Allmänt

Först och främst måste jag säga att jag verkligen är grymt imponerad av alla bloggmammor som klarar av att blogga och hantera ett nytt liv på samma gång. Själv känner jag mig helt slutkörd dygnet runt och hinner knappt ens tänka på att uppdatera bloggen. Så massor med cred till alla (särskilt nyblivna) bloggmammor som skriver på lika bra som innan bebisen kom :)

Så där har ni lite min situation också, trött som tusan 24/7, och det är inte värst roligt. Tror att mycket beror på att jag fortfarande har gode ont i underlivet. Någonting jag inte hade räknat med innan. Då såg jag mig, Björn och Ossian på dagliga promenader i det ljuvliga vårvädret utan några andra problem än att vi föräldrar var lite tröttare än vanligt. Men som det är nu är det bara killarna som ger sig ut och går medan jag måste stanna hemma om jag vill kunna röra mig alls mer den dagen. Det suger. Vädret har aldrig varit vackrare, lägenheten har aldrig varit varmare (28,7 i skrivande stund) och jag har aldrig längtat ut så mycket som nu! Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan det blir bättre. Våren är ju finaste tiden på året att vara ute, vill inte missa mer!

Äntligen <3

Kategori: Graviditeten

Nu var det länge sen jag skrev, som ni säkert förstår har det hänt en del sen senast och det största är ju såklart att äntligen, äntligen, efter så många långa månaders väntan så kom han äntligen till oss! Våran underbara Ossian <3 idag (fredag) fyller han en vecka och han har helt förändrat våra liv, enbart till det bättre <3
Att bli mamma är den absolut största förändringen i livet jag kan tänka mig, kan inte finnas något som liknar det och jag är så oerhört tacksam över att jag får uppleva det tillsammans med mina fina killar! Björn är verkligen helt underbar och jag kan inte tänka mig att det finns någon som skulle kunna vara en bättre pappa än honom.
Mina känslor är verkligen all over the place just nu, vet inte alls vad jag kan skriva för att ens komma i närheten av att beskriva hur otroligt mycket jag älskar den här lilla krabaten som nu helt plötsligt bara finns här hos oss, han betyder verkligen mer än allt <3 Det räcker med att jag tittar på honom så svämmar mina ögon över med glädjetårar, tänk att jag har sån tur som får vara mamma till just honom <3

9 dagar

Kategori: Graviditeten

Nu är vi nere på ensiffrigt! Superhärligt :D Och just nu står det ganska stilla, det gör ont (riktigt ont) ibland, sen en halvtimme senare är det borta, så.. Jag har vant mig vid tanken på att det nog kommer att ta ett tag till och att det inte är något jag kan göra åt saken annat än att förbereda mig bäst det går :) Björn är också lite otålig och är hur gullig som helst och ringer varje lunchrast han har för att kolla hur läget är :) Sen får jag sms och telefonsamtal i tid och otid från alla vänner och familjen som också vill höra hur det går, haha. Tror inte att någon någonsin varit så efterlängtad som den här ungen ^^ Vi väntar och vi längtar! :)
Här får ni en bild från i tisdags!

Less

Kategori: Graviditeten

Nu börjar jag bli gode less och otålig. Är verkligen inte känd för mitt tålamod (främst för att jag inte har något) så jag håller på att bli alldeles tokig här hemma när det knappt händer någonting mer!! Ja, det gör lite ondare än igår, men det är absolut inte svårt att hantera. En eller två gånger har jag varit tvungen att andas mig igenom sammandragningar/värkar men that's it! Vill ju att det ska hända någonting nu!
I väntan på smärtsammare tider ska jag baka brownies så att jag iaf har nåt att göra.

Knasig "noja"

Kategori: Graviditeten

Jag vill ju så gärna att de här värkarna jag känner nu ska vara riktiga, och inte bara sk pinvärkar (såna som bara gör ont och inte gör någon nytta) som går över så fort jag gör någonting. Vill ju träffa lilla pyret nu, så fort som möjligt! Den här rädslan, oron, vad man då vill kalla den, gör att jag tror att det onda ska gå över så fort jag gör någonting. Som i morse då jag låg kvar extra länge i sängen av precis den anledningen. Nu också då jag gick för att ta en dusch så avtog ju värkarna pga värmen (skönt, ja) och jag tänkte "jaha, det var det". Knappt hade jag hunnit tänka tanken så slår det till igen, fy vad härligt :D
Så än så länge har ingenting jag gjort fått smärtan att gå över mer än en kortare stund, det känns bra :) Hoppas att det fortsätter så :D Nu ska jag minsann sova, för jag ska träffa en kompis och fika imorgon kl 11! Fy vad trött jag kommer vara, haha.
Sov gott!

Det tar sig?

Kategori: Graviditeten

Har haft molsmärtor i magen och ryggen ända sedan igårkväll någon gång, då tänkte jag inte så mycket på det för "det brukar ju alltid släppa efter ett tag", men jag vaknade och de var kvar (lyckades ändå sova en hel massa, nice!) och så har de fortsatt hela dagen. De har inte alls varit jättestarka, men ändå funnits där till och från. Nu de senaste 2-3 timmarna har de ökat i styrka och gör ändå ont. De är absolut inte ohanterbara, men det är inte skönt alls.
Jag laddade ner en app till mobilen för att lättare kunna klocka värkarna och det känns lite som att det måste vara nåt tokigt, för jag fick det till att de kom med 2-3 minuters mellanrum. Men som sagt, de gör absolut inte jätteont, inget vatten har gått eller någonting, så jag har inte ringt förlossningen. Jag har på känn att de bara skulle säga åt mig att vänta. Vilket är precis vad jag gör nu också. Och håller tummarna för att det ska fortsätta göra ont ^^ haha, detta är väl enda gången i livet då man verkligen vill att det ska göra ont ;) Om jag skulle vakna imorgon och allt kändes som vanligt skulle jag vara GRYMT besviken, så nu håller vi alla tummar och tår :)
Smärtan som är nu sitter mest i ryggen, men den finns i magen med. Mini har inte alls rört sig lika mycket idag som i vanliga fall, men nu framåt kvällen så började hen gymnastisera sig lite mer och far i skrivande stund runt som hen brukar. Ingen skön kombination, haha.
Som jag skrev tidigare; klockade värkarna innan, men inte längre, kändes lite onödigt då det inte gjorde jätteont. Så precis när jag slutade klocka började det kännas mer, det är typiskt ^^
Det blir spännande att se hur det urartar sig :) Ska kika lite Arga snickaren (surprise, surprise!) i väntan på mer händelser!

Vecka 38

Kategori: Graviditeten

Vecka 38 påbörjas idag, och två veckor kvar till BF :) härliga tider!
Mår inte jättetoppen alla dagar, har en del besvär med ryggont och att jag sover dåligt (mycket pga ryggen då). Sen brukar jag drabbas av illamående framåt kvällen också, inte alls kul. Men Mini håller fortfarande igång i samma tempo trots att det blir allt trängre i magen :)
Snart får vi träffa dig <3

Underbart

Kategori: Allmänt

Äntligen är sista passet avklarat och det känns så bra, så bra! Nu får jag vara hemma och vila och fixa det sista innan lilltrollet kommer :) Det är så skönt, så jag knappt kan förstå att det är sant! Jag har ju inte varit långledig på hundra år, känns det som :)
Något som verkligen ökade lyckokänslan var att när jag kom hem så var det lilla rummet urplockat! Sååå skönt :D Nu kan man då ta sig in där, Björns dator + trummor och vagnen står därinne nu, så lite trångt är det ju, men vagnen blir inte kvar därinne så länge och trummorna ska ut i dagarna :) Vi har fått överdrivet mycket plats i vardagsrummet också, härligt! När skattepengarna kommer tillbaka in på kontot vill jag köpa ett Kinect ^^

Ska inleda ledigheten med Arga snickaren och att ta det så lugnt som det bara går medan Mini leker på i magen :)

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Imorgon är det sista dagen på jobbet för mig innan jag går på föräldraledighet :) det ska bli jättejätteskönt att få vila upp sig innan alltihop drar igång på riktigt. Så nu sitter jag och taggar inför ledigheten med nudlar och ett avsnitt av Tonårsbossen! Härlig kväll ^^

Hej vad det går!

Kategori: Allmänt

Livat i tvättmaskinen, här får ni en bild på det!
Och vaxandet gjorde ondare än förra gången, men fick bort mer hår nu. Det hänger nog ihop ^^ en dusch på det, tror jag minsann så att man är fin när det vankas kalas!

Lördagsplaner

Kategori: Allmänt

Just inatt har jag sovit fruktansvärt dåligt -.- Mardrömmar, för hög temperatur, illamående, kissnödighet, you name it, allt har jag råkat ut för! Nog hade det garanterat kunnat vara värre, men nu behöver jag gnälla av mig lite. Usch. Illamåendet håller i sig lite halvstadigt, sådär. Det har gjort det i ett par dagar nu, och jag stör mig på det.

Men, men, nog om det nu! Idag är det lördag, och Björn och jag är lediga båda två :D Härligt, härligt! "Idag är jag ledig hela dagen, så idag kan du föda om du vill!" var något av det första han sa när jag lyckades kravla mig ur sängen. Jaa, det känns ju bra att veta ^^ Jag hade ju gärna sett att det hände igår, men idag funkar väl bra det med :) Vi får se hur det blir.
Den största planen vi hade för idag var ju att Björns syster skulle komma och hämta alla saker i det lilla rummet. Men nä, det blev inte idag heller. Och nu är jag less, på riktigt. Sa åt Björn att han fick säga åt henne att är det inte ute tills på onsdag så fixar jag ut det själv. Då bryr jag mig inte om ifall jag skickar ut det via balkongen (våran lägenhet är belägen på tredje våningen, inget att rekommendera med andra ord) eller på ett mer normalt sätt. Så nu får vi se vad som händer.
Så istället blev det till att tvätta! Det är roligt :) Senare idag ska vi till min bästa vän på födelsedagstjosan, ska bli roligt :) Men det blir inte förrän efter 17, så under tiden tänkte jag ge mig på att vaxa det återstående benet, när jag ändå inte har någonting för mig. Hoppas att det blir lite finare än vad det första benet blev *håller tummarna*.

Hoppas ni har en bra start på helgen!

37+5

Kategori: Graviditeten

Jag hade en dröm för ett par dagar sen om att Mini skulle födas idag, så jag har gått på halvspänn hela dagen ^^ Dock ser det ut som att drömtydning inte är något jag borde ge mig in på. Tycker du får se till att komma snart, lilla vän, vi längtar ju alla så kolossalt efter att få träffa dig <3