adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Mys!

Kategori: Vardag 2013

Lillkillen och jag myser järnet till Djävulen bär Prada just nu :) fast han har somnat i famnen på mig, men det gör ju inte så mycket ^^ Älsklingen <3

https://cdn1.cdnme.se/3983698/6-3/pic_52224b1fe087c3558c992994.jpg" class="image">

Alla sätt är bra utom de dåliga

Kategori: Allmänt

Alla mobiler jag köpt för att hänga upp ovanför Ossians säng har hängt för lågt ner så att han fått dem i ansiktet. Vilket han iofs tyckte var ganska underhållande, men jag bestämde mig ändå för att försöka komma på en bättre lösning. Här synes resultatet! Ganska nöjd över att det ändå funkade i slutändan ;)

Rolig helg!

Kategori: Vardag 2013

På lördagseftermiddagen for jag och Ossian hem till min mamma för att mysa och sova över där :) det är alltid lika skönt att komma dit, lugnet bara väller över en och man kan verkligen slappna av.
Den kvällen gjorde vi inte så mycket, såg början på Förtrollad sen tänkte jag att jag och Ossian skulle sova, men han ville vara vaken ännu längre. Klockan hann nästan bli ett innan vi kom i säng.

På söndagen var det lokal stadsfest och officiell agilitytävling så dit for vi och tittade :) dagen bjöd på riktigt fint väder, helt perfekt att vara utomhus.
Sen for vi hem till mamma igen och åt lunch, och efter det bar det av till hamnen i grannstaden (där vi bor) för att titta på en riktigt häftig båt! Eller ja, fartyg är nog ett mer korrekt ordval. En kopia av det gamla skeppet Götheborg (som fanns på 1700-talet). Det såg precis ut som ett riktigt sjörövarskepp från en film, hur häftigt som helst :) Det ska bli kul att visa bilderna vi tog därifrån för Ossian när han blir äldre så att han får se att han varit på en riktig ostindiefarare :)

Nyvaccinerad kille

Kategori: Vardag 2013

Igår var det dags för Ossian att få tremånadersvaccin. En dag jag inte alls sett fram emot... Har innan hört en del om många bebisar som blir så ledsna, får feber efteråt osv, så nej, det kändes inte jättekul med vaccinering. Men det är viktigt att han får de där sprutorna så att han förhoppningsvis slipper bli sjuk i framtiden, så vi (läs: jag) bet ihop och fick det överstökat. Jag hade fått tips innan att det kunde hjälpa lite om han fick amma samtidigt så att det inte skulle bli lika traumatiskt, så jag satte mitt hopp till att det skulle funka och halade fram mjölkbaren. Tyvärr så fungerade det inte alls så bra som jag hoppats på, och det var så hemskt att se hur ont han fick :( det värkte som aldrig förr i mammahjärtat. Jättejobbigt att inte kunna göra någonting åt det, kände mig som en riktig skurk som lurat med honom på något sånt ;( som tur var hade vi med oss pappa Björn som var så stark och lugnet själv <3 tack och lov.
Men det var inte bara hemskheter! Vi har inte varit på BVC på en månad så det var jättekul att få se hur mycket lillgrabben växt på den tiden :) förra gången vägde han 6,4 kg och var 60 cm lång. Igår hade han ökat till 7,1 kg och 63 cm! Min lilla kille <3
Farbröderna Emma och Bob kom och hälsade på efteråt också, och det var kul :) första mötet för Bob och Ossian och hon blev alldeles såld, speciellt då hon fick köra barnvagnen sen då vi gick ut ;)

Nu har jag legat vaken i ungefär två timmar sen Björn kom och la sig. Ossian har sovit mellan 22 och 05.30 ungefär och det är lite längre än han brukar :) dessvärre resulterade det i att blöjan läckte och jag fick bädda om sängen så så blev jag lite för pigg för att somna om. Sen nojar jag lite över att han ska få feber också :/ han kändes lite för varm nyss men det gick över, dock kom det tillbaka igen så jag ska följa utvecklingen. Han var inte riktigt sig själv igår då han var jättegnällig hela kvällen. I vanliga fall är han ju alltid hur glad som helst. Jag håller tummarna för att han är gladare idag och att febern håller sig borta!

Kanske lika bra att stiga upp och äta frukost? Måste vara på språng idag då Ossian och jag ska och fika med en hel massa damer! Hans farmor och mormor (min mamma då), min farmor och mormor och så tror jag att mammas granne skulle komma med också :) det ska bli jättekul!

Höst?

Kategori: Allmänt

Är hösten verkligen redan på ingång? Överallt görs reklam för de nya höstkollektionerna, vädret slog om och bara över en natt så blev flera träd nästan helgula om löven... Känns lite deppigt att sommaren redan ska vara över, jag har inte alls lust med kyla och vinter riktigt än!

Nej.. Jag vägrar att släppa taget om sommaren redan!

Kort om helgen och lite mer om måndag

Kategori: Vardag 2013

Ja.. Vet att jag sa att eftersom vi har 'semester' nu så kommer jag kanske kunna uppdatera lite bättre, men gissa vad? Jag tog chansen att vara ledig istället för att skriva en massa om hur mycket vi slappar ;) Känns inte som världsintressant läsning, men om jag har fel så får ni säga till.

I fredags så kom min kompis Fanny som sagt på besök med sin kille. Det var kul att träffas igen. Sist hon var här var när Ossian bara var cirka 2 veckor, så hon tyckte det var kul att se hur mycket han växt också :)

Sedan har vi bara tagit det otroligt lugnt hela helgen. Det är väl det man gör på semestern? ;) Mamma har varit oerhört hjälpsam med Ossian och de har tokmyst nästan konstant! Bra för dem med lite kvalitetstid, men jag som är van vid att nästan sitta fast i grabben har haft det desto svårare att sitta ner och bara koppla av när de två har gjort någonting. Bra träning för mitt kontrollbehov ;) Det är otroligt svårt att släppa taget om den här gulliga lille grabben! Tycker så fantastiskt mycket om honom så det går inte ens att börja beskriva <3 Mammas älskling..

Bilderna är från idag! Då var vi först på besök hos min mormor och morfar som bor bara ett stenkast härifrån :) Vi fick fika och pratade en massa. Det är alltid lika mysigt att hälsa på dem, ingen är så skojig som morfar ;) Ossian passade på att sova lite i min famn också, alltid lika mysigt, även om jag satt knasigt så att rumpan till slut domnade bort ^^ Sedan på kvällen kom min lillebror på middag, fast mamma och jag hade hunnit äta upp det hon hade lagat innan han kom, så lilla mor fick glatt fixa mera ;D hihi. 

Nu ska jag och mamma mysa till en film! Kram på er!

Hoppsan!

Kategori: Vardag

Haha och först nu, flera dagar senare, upptäckte jag att bilden till förra inlägget uteblev. Det var ju tokigt. Men den kommer här ist!

Frukost vid lunch

Kategori: Allmänt

För min del iaf ^^ Ossian har hunnit äta frukost flera gånger om ;) Nu sitter vi och väntar på att en kompis till mig ska komma förbi och hälsa på :) hon bor i Uppsala, så vi träffas inte så jätteofta, ska bli kul att ses igen :) Här ser Ossian och andremorfar på Allsång på Skansen. Ossian var dock mer road av mitt flingpaket som stod bredvid ;)

På semester

Kategori: Allmänt

Ossian och jag har flytt fältet hemma för att ge plats åt datornörderi åt pappa Björn och hans kompis Henrik. Så vi tar en välbehövlig semester hos Ossians mormor och andremorfar på landet, hur skönt som helst! Vi blir duktigt bortskämda och njuter av sol, fågelkvitter och myser en hel massa :) Förhoppningsvis kommer jag hinna uppdatera mer med anledning av detta ;) 
 
Här kommer lite bilder som vi tog igår:
 
 
Altanmys <3
 
 
Så här såg kvällen ut :) Ossian sov i vagnen medan jag satt bredvid och efter flera månader fick fortsätta att läsa första Harry Potter-boken. Som jag längtat!
 
 
Senare på kvällen när jag och hundarna var ute på sista svängen :)