adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Otäck tomte

Kategori: Allmänt

Usch och fy vad jag avskyr tomten som pryder Elgigantens reklambilder i busshållplatser, på reklampelare osv! Han är så otroligt otäck :S fy.

Att klä en julgran

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i barndomshemmet och hjälpt min lilla mamma att klä granen. En spinkig grön sak som tronar längst in i vardagsrummet, nu iklädd en massa (massa) pyssel. Jag är ju av den uppfattningen att allt som hängde i granen när jag var liten, ska fortfarande hängas upp nu, och allt eftersom åren gått så har ju mer och mer saker samlats på, så jag lämnar det till er fantasi att föreställa er hur 2012 års julgran ser ut. Jättefin, ska tilläggas. Nåja, den är ju inte överfull, för hade ju mamma till prydnadsassistent som kunde hejda mig när det blev lite för mycket ^^
En av grejerna som skulle hängas upp var en urgammal, pytteliten snögubbe som säkert hängt med sen innan jag föddes. Denna snögubbe har två likadana kompisar som såklart också skulle med upp i det gröna. Mamma tar upp en av dem, tittar och säger: "Men han har ju bara ett öga! Han får inte vara med!" Det var det värsta, fick jag fram mellan skrattattackerna, han kan ju inte hjälpa att det trillat av. "Nä, men vi tar nån av de andra istället", fortsätter mamma och tar upp de andra två gubbarna. Det visar sig att båda dessa små figurer också är invalida, hatten saknades på den ena och den andra hade även den ett öga borta. Det slutade med att alla utom den hattlösa fick hänga med uppe i granen ett år till.

Julklapp

Kategori: Allmänt

Köpte världens bästa julklapp till killen igår :) vad som gör den ännu bättre är att det är något jag vill ha också ^_^ blev så uppspelt när jag rott affären i hamn att jag inte kunde hålla mig ifrån att berätta för honom vad det var, haha. Så på kvällen efter att jag jobbat igår for vi och hämtade alltihopet; trummor, en gitarr och så ett spel till Guitar Hero! Är grymt nöjd och känner mig som världens bästa flickvän, hihi ^^

Onsdag so far

Kategori: Allmänt

Oj voj, är heltrött för tillfället. Björn har vänt på dygnet jättefint och kom och la sig halv sex imorse, så då vaknade såklart jag. Blev hungrig efter att han somnat också så fixade några mackor och då var klockan sju; "Toppen! Då har ju MVC telefontid, jag ringer direkt!" tänkte jag och gjorde det. Nähä, då var det inte förrän 10 man kunde ringa dit, så då sov jag ett tag till, ringde dit och fick tid redan imorgon på eftermiddagen. Känns fint, så får jag äntligen prata med någon så att nerverna får lugna sig lite.
Nu sitter jag och väntar på att mina nudlar ska bli klara så ska jag fara till jobbet på en timme :)

Drömde om Mini igår, det var så underbart och jag gick omkring med ett lyckorus (större än vanligt^^) i kroppen hela dagen! I drömmen var hen världens sötaste lilla flicka, så blev såklart ännu mer nyfiken nu på vad det är för någon där inne nu :) ~160 dagar kvar :)<3

Andra advent och längtan

Kategori: Graviditeten

Javisst, andra advent idag redan, häpnas alltid över hur fort tiden går. Men det är bra, då blir det vår fortare så att vi får träffa våran lilla skatt äntligen <3 Satt igår ett tag och bläddrade igenom alla papper vi fick med från MVC när vi var där för inskrivningen i början på november. Verkar vara sjukt mycket att hålla koll på, och jag är ju en sån där jobbig (för mig själv) person som alltid skjuter upp allt till sista sekunden, så är rädd att jag inte ska hinna ordna med allt sånt där (försäkringar, fixa sjuk-/semesterdagar osv) för att jag är så fruktansvärt lat. Får bli ändring på det där nu, känner jag. tänker inte oroa mig över nåt som går att få överstökat snabbt, så jag tänkte fixa ihop nåt möte med någon på F-kassan för att reda ut allt så fort som möjligt.
Innan jag kollade på allt det där igår kikade jag in på Linda Bloms blogg; fy vad fint hon och hennes fästman redan ordnat med alla bebisprylar och minikläder. Blev alldeles full i längtan tills jag också får köpa en massa små pytteprylar till Mini :) Kan det inte bli nästa år snart? Längtar ju så tokmycket efter dig, lilla pyret <3
 
 

Humörsvängningar och pizza

Kategori: Allmänt

Ja, genomgår lite humörsvängningar och allt sånt där som hör till. Nu är jag glad igen! Att jobba ett par timmar har ingen dött av, bara bra med lite klirr i kassan så att man kan köpa nåt skojigt ^^ Dessutom är det ju söndag imorgon vilket ger mig lite plus på pengarna, nice!

Nu har jag och Björn planerat kvällen lite, först så gick vi och handlade, sen kom vi hem och han trollade ihop en pizza som är inne i ugnen just nu, den blir nog supergod! Medan han gjorde det var jag skitduktig och kastade in lite mera tvätt i maskinen, vroomvroom! Så nu väntar vi på att middagen ska bli klar, sedan pyser nog Björnen iväg och hänger med sina kompisar medan jag tänkte stanna kvar här hemma och elda lite på adventsljuset, glutta film och bara mysa under en filt :)

Hoppas alla ni har en tokbra lördag ni med :)

Jobb

Kategori: Allmänt

Jag hatar mitt jobb. Just nu gör jag det.
Har otroligt svårt att få vara ledig mer än en dag åt gången, och då hinner man inte vila upp sig, inte jag i det här tillståndet iaf. Så för första gången på.. jag vet inte hur länge, så skulle jag ha hela denna helgen helt jobbfri, men så ringde de för fem minuter sen och sa att jag behöver komma in imorgon. Nu är jag en fett less brud fylld med en massa gravidhormoner som gör det hela femton gånger värre.

Skitjävla bajs.

Det här med graviditet

Kategori: Graviditeten

Jaa.. Det här med graviditeten alltså. Vars ska man börja? Det är ganska fantastiskt ändå, särskilt nu de senaste veckorna då min mage har växt på gode bra :) Försöker föreställa mig att det är en liten en som faktiskt bor därinne, som simmar runt, växer en massa och inte har någon som helst aning om vad som väntar. Eller att det ens fins någonting som väntar. Det är spännande. Även fast jag är i vecka 16 nu och går in i 17 på tisdag så känns det ändå väldigt overkligt.. Ändå tänker jag knappt på nåt annat om dagarna, om hen mår bra därinne, om hen sover eller sprattlar runt, är det en han eller en hon? Jag är så himla nyfiken och längtar som en tokig tills det är dags att träffa lilla Mini i slutet på maj :) Den 27e har vi rutinultraljud som vi ska på och det ska bli så otroligt roligt! Är sjukt nervös över att någonting inte är som det ska vara, och det kommer bli skönt att få veta for sure då. Men jag försöker att inte oroa mig, just nu mår jag toppenbra och jag försöker njuta av det.
 
Första veckorna mådde jag dåligt iaf 22 timmar om dygnet och var tvungen att äta något litet (Mariekex var min räddning) varje kvart (typ) för att inte må ännu sämre. Det var hemskt och det enda jag tänkte på om dagarna var hur jag önskade att tiden skulle gå fortare så att jag kom in i en vecka då jag skulle sluta må så dåligt. Och det gjorde jag ju till sist :) Fy vad skönt! Det enda som "plågar" mig nu är att jag vaknar runt 7-8 (utan undantag!) varje morgon och måste kissa. Men det har jag börjat vänja mig vid nu också.
 
Har under de senaste dagarna också lagt märke till att så fort jag inte gör nåt med händerna så åker de direkt till magen och antingen bara håller där eller mysstryker. Haha, undrar hur länge jag hållt på med det utan att jag märkt det ^^
Här har ni en v. 16-bild på lilla magen också :) 
 
Längtar massor tills jag får känna när hen rör på sig lite mera :)<3 Tycker du kan börja med det snart, lilla pyret!

Lördag

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta jag får vara ledig en hel helg, men just den här veckan har jag den turen, ska bli hur skönt som helst :)
Än så länge idag har det inte hänt så mycket, vi vaknade rätt sent, så jag har ätit frukost, sett på julkalendern och slängt igång en tvättmaskin. Det här är första gången sen -98/-99 som jag faktiskt följer julkalendern. Känns mysigt, som när man var liten och steg upp lite tidigare för att hinna se den innan man for till skolan :) Fast nu fuskar jag och ser den på SVTplay istället. Hihi.

Har inte så stora planer för idag, ska ta det lugnt, röja lite i lägenheten och kanske ta en promenad. Vi får se vad som händer.

Ha en superbra lördag, allihop :)

Julkalendern anmäls

Kategori: Allmänt

Tydligen har årets julkalender Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst, blivit anmäld sju gånger under den vecka den har sänts. Föräldrar och andra som anmält hävdar att julkalendern uppmanar barn till spiritism och kontakt med det ockulta. 
Och då undrar ju jag som så, hur känsliga har folk blivit egentligen? Första upplagan av den här kalendern gick när jag var liten, 1996, då var det väl knappast några klagomål på den? Visst, man blev ju uppeldad om vidare spöken och annat existerade och jag och mina bröder for ut i lagården vi har på gården och letade spöken med en gammal manick som vi låtsades var en voltmeter. Sjukt spännande var det och vi var såklart helt övertygade om att vi dessutom såg spöken därute i lagården. 
Skadar det här verkligen barn? Knappast, enligt min åsikt. Lite upplivning av fantasin är bara bra, för tusan. Så kanske de sliter sig från iPadar, datorer och allt sånt där och ger sig ut på lite nyttig spökjakt istället. Så till dagens överkänsliga föräldrar kan jag bara säga; tagga ner, andas djupt och lägg ner energin på nåt viktigare istället. Ojoj. 
 
Lovar att jag aldrig ska bli en sån överkänslig mamma när Pyret anlänt.
Bild från Mysteriet på Greveholm från 1996. Jag var tokrädd för Greven och gömde mig under mattan i vardagsrummet när han dök upp i rutan.
(Bild lånad från Sofia Molanders blogg)
Länk till Aftonbladets artikel finns här 

Bloggtips

Kategori: Allmänt

Måste bara tipsa om en så oerhört mysigt toppenbra blogg som jag råkade snubbla över för ungefär en vecka sen! Ni som är rutinerade inom bloggvärlden har garanterat koll på att den finns, men det finns ju rookies som jag därute också, som kanske råkat missa den, och just därför finns det här inlägget till :)
 
http://spiderchick.nu/ är sidan där Moa, bloggare och krönikör för tidningen Skövde Nyheter, skriver om sin vardag med sin sambo och två barn. Inläggen är skrivna med ett stort mått humor och hela bloggen är hur bra som helst :)
 
Värd ett besök!

Besvärligt

Kategori: Allmänt

Alla som känner mig känner också till att jag har världens knasigaste lilla racerbil till åk. Europas minsta Opel Corsa från 80-talet. Den är fett tuff och bara helgrym! För många är den en liten vagel i ögat då kanske inte allt fungerar tiptop på den, men vad fan, säger jag, den går ju! Och det är huvudsaken, för mig iaf, sen får de andra tycka vad de vill.
Men på senaste har även jag börjat titta snett på den och gnissla tänder nästan varje gång det är dags att åka någonstans. Jag skyller allt på det kalla vädret, för sedan kylan kom krypande och vinterdäcken åkte på så har det då bara gått utför för denna lilla bil. Växellådan som tidigare mest bara krånglat då man velat växla till tvåan är nu segare än sirap (mest pga kylan, som sagt, men iaf), soppan går åt som usch bara och så en rad andra skavanker som vi inte ska gå in på. Utöver dessa små krusiduller så är den senaste åkomman som drabbat vrålåket (även kallat Olle) ett fantastiskt jobbigt ljud som låter varje gång fläkten är på. Det är som att bilen tror den fått sångröst i klass med Pavarotti och nu helt enkelt måste sjunga med i alla låtarna jag spelar. Även under gitarrsolona. Det hjälper inte att jag pedagogiskt försöker förklara att jag gillar originalversionerna av dessa låtar, utan Olles ljuva stämma, nejnej! Han ska skråla med iaf. I början var det bara underhållande, men nu är det ju så att jag åker 3 mil till jobbet och 3 mil hem igen med fläkten konstant på, och det börjar bli ganska jobbigt nu efter ett par dagar. Man kan tycka att det bara är att stänga av fläktfan, men saken är den att då immar det igen på rutan snabbare än i en ångbastu i Finland. Och jag vill gärna se ut när jag kör. 
 
Det är ju tänkt att vi ska skaffa ny(-are) bil nu tills pyret anländer, och jag hoppas bara att vi hittar en ny kärra snart, gärna imorgon, med intakt fläkt och fungerande växellåda.

De senaste dagarna

Kategori: Allmänt

 Har haft så vansinnigt mycket att göra de senaste dagarna, så har mest prioriterat att äta och sova, men det är knappt så att det har funkat ens. Jag gillar inte att stressa, funkar extremt dåligt under press, blir bara sur och gormar åt folk. Usch. 
Men igår så var det iaf personalfest med jobbet, vi drog och spelade lasergame runt 16 och efter det blev det lite relaxing på badhuset. Sen middag på samma ställe och efteråt drog vi till en lokal som vi hyrt där några ur jobbstyrkan hade ordnat med lekar, dricka och annat skoj :) var fruktansvärt roligt och jag var inte hemma förrän tre på natten. Som tur var började jag inte förrän 16 idag, skönt värre ^_^ 
Så idag har jag varit och hälsat på min lilla mamma som bjöd på middag och hade bakat världens godaste lussebullar, ingen kan slå min mamma i att baka lussebullar, de är bäst! :) Nu har jag precis placerat ändan på en stol framför spisen (för den stod närmast) och väntar på att Björn ska spela klart på datorn innan vi ska glutta på nån film :) 
Sen ska jag tusan sova för jag måste upp nio imorgon och jag är gode morgontrött. Usch. 
Pusspuss!