adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Mera tisdag

Kategori: Vardag 2013

I morse efter frukosten tog jag och Ossian ut barnvagnen på en sväng till öppna förskolan och hade det lika mysigt som vanligt :) pratade, sjöng och tittade på Julius som lärde sig åka rutschbana :) 
Efter det gick vi hem och så kom Ossians mormor och hälsade på och myste lite :) Nu väntar vi på att klockan ska bli lite ner så ska vi och titta på en lägenhet! 
Random höstlöv

Tisdag morgon

Kategori: Vardag 2013

Här sitter vi och äter frukost! Sen ska vi gå iväg till öppna förskolan, där vi är varje tisdag :) kram på er!
Sötbebisen <3

Muffinsrecension

Kategori: Allmänt

Jag hade väldiga förhoppningar på muffinsarna. Det hade jag ingenting för. Blev fett besviken för de var inte alls goda :( bättre lycka nästa gång!

Bakning

Kategori: Allmänt

Är fortfarande hemma hos mamma. Fick ett infall efter att ha tittat i en bok om bakning och blev tvungen att slängs ihop lite muffins :) Dock begick jag ett smärre misstag gällande mängden vatten till glasyren... Det blev lite för mycket, så fick hälla på typ ett extra paket florsocker för att det skulle jämna ut sig, så nu har jag 4 dl glasyr till 9 muffins -.- 

Hos mormor

Kategori: Allmänt

Ossian och jag har varit på premiären av babymassagen i förmiddags och det var hur mysigt som helst :D det är en kurs som anordnas av våran öppna förskola och vi har förmånen att vara en liten grupp som består av mig och Ossian, Therese och Lova och så Karoline och Lily :) längtar redan tills nästa gång :)
Nu promenerade vi precis in genom dörren hos Ossians mormor och det doftar jul i hela huset! Lite tidigt kan man kanske tycka, men det kändes så mysigt :) hon bakar nämligen mjuk pepparkaka, snart är den klar :D
Orelaterad bild till inlägget, men här är Ossian och Lily för någon dag sen hemma hos Lily och myser <3

Oanvända appar

Kategori: Allmänt

När Ossian var en tre dagar, någonting, så laddade jag ner en amningsapp. Den talade om hur länge det gått sedan senaste amning och vilket bröst man använde sig av då. Hur smidigt som helst :) dock har jag inte använt den på senare tid, så det ser lite lustigt ut när man tittar på appen ^^

Stackars pojk som inte fått äta på så länge! ;)

Mormor Bri's födelsedag

Kategori: Allmänt

Idag fyller min mormor år :) så jag och Lilleman har sovit över hos mamma i natt och bara myst <3 om några timmar kommer festfolket hit och ska fira, så jag ska slita mig upp ur sängen snart. "Va? Ligger hon i sängen fortfarande? Har hon inte ett barn att ta hand om?" Jo det har jag faktiskt, men eftersom att jag har världens snällaste mamma så har hon tagit hand om Ossian nu på morgonen så jag har fått sova 9 timmar i sträck! Då vaknade jag för att brösten var överfulla, men lyckades somna om ett tag till sen :)
 Kom just på att jag inte fixat min present riktigt klart heller, så det måste ordnas! 
Kram på er på denna härliga dag <3

Det där med att komma ihåg...

Kategori: Allmänt

Sviktande minne har länge varit något av en last för mig, men det är inte förrän på senare dagar (läs: senaste 5 månaderna) som det blivit något jag lider av. Eller lider.. Det har blivit jobbigare just för att nu är jag riktigt glömsk och det märks mycket tydligare för iaf mig. Jag vet att jag sa till mamma igår att "Åh! Men det där måste jag skriva upp så att jag kommer ihåg det, jag glömmer ju precis allting nu för tiden", och jag vet precis vart jag stod när jag sa det och att mamma var på väg att byta blöja på Ossian när jag sa det. Men jag har absolut ingen som helst aning om VAD det var jag skulle komma ihåg att skriva upp!! Otroligt frustrerande... Jag vill tro att det var om något nytt Ossian gjorde, men jag kan inte komma på någonting nytt som han tagit sig för under de senaste dagarna... Förhoppningsvis kommer jag på det senare. Det roliga är att jag vet att jag borde skriva upp det direkt jag kommer på det, men så tänker jag att "Nä, så himla dåligt minne har jag väl inte, jag kommer ihåg det!" Eller hur, Minnesmästaren? Suck...
Minnesmästarens ben igår, smygfotat av mobilen och helt orelaterat till inlägget 

Nya sovvanor

Kategori: Vardag 2013

Det händer nya saker i våra liv! Det hela började med att jag någon gång i förra veckan tänkte att vi snart måste lära Ossian att sova i egen säng då han blivit så mycket mera rörlig på senaste. Vill inte att han ska fortsätta sova med oss när han börjar krypa så att han råkar trilla ur sängen. Men jag kände att jag inte var riktigt redo att släppa den sortens tag om honom än. Det är ju så mysigt att vakna bredvid honom och se när han ler, känna hans lilla bröstkorg höja och sänka sig i rakt med de lätta, små andetagen. 
Men så i måndags vaknade jag till och märkte att Ossian hade fått täcket över huvudet. Slagen av panik och medan den ena hemska tanken efter den andra rusade genom mitt huvud slet jag av honom täcket och skakade honom lite. Ingen reaktion och hjärtat flög ännu längre upp i halsgropen samtidigt som jag ruskade honom lite hårdare och sa hans namn. Då skruvade han besvärat på sig och sträckte på sin lilla kropp. Har aldrig känt större lättnad än jag gjorde då och jag vill aldrig mer vakna och upptäcka att något sådant har hänt igen. Nästa gång kanske vi inte har lika tur, så i och med den händelsen kände jag att det var dags att påbörja projekt "sova själv". 
Dagen innan så hade han ju dock börjat sova otroligt mycket lättare och vaknade varje gång man skulle lägga ner honom. Så har det fortsatt också och det är något jag finner otroligt frustrerande... Det har ju gått så bra innan, varför börjar det krångla precis nu?! Just den motgången har känts så mycket tyngre än den skulle ha gjort innan just för att jag får mindre sömn i och med detta "projektet". Nu måste jag ju gå upp varje gång han vaknar. Innan kunde jag bara flytta över honom på andra sidan om mig så att han fick äta från det andra bröstet så somnade han sen. Björn är mycket bättre på att lägga ner honom i sängen än vad jag är, så vi kör på det nu; att han lägger honom i sin säng och är vaken längre (än mig) på kvällen utifall att Ossian skulle vakna, medan jag lägger mig och sover för att förbereda mig på att vakna tidigt. Teamwork = Dreamwork!
Sovmönstret Ossian haft de här dagarna har då varit att han vaknat en gång på natten (mellan 03-05), sedan somnat, vaknat en kort gång till, sovit igen och sedan vaknat slutgiltig (oftast mellan 8 och 9). Första gången han somnat igen har jag haft massiva problem med att lägga honom i sängen igen, för att han bara vaknat. Det har tagit upp till en timme ibland innan jag kunnat lägga honom ner och han fortsatt att sova. Låter kanske inte så länge, men för en mamma med sömnbrist är det det. Vet att det finns andra som har det mycket värre, men just nu utgår jag bara från mig själv. 

Men även om det är svårt och kämpigt ibland så är det till allas fördel :) även om jag sover färre timmar nu än innan så sover jag så himla mycket bättre! Jag behöver inte vara rädd att rulla över en bebis i sömnen, jag kan ligga PRECIS hur jag vill OCH: jag kan kramas med Björn igen :) <3 På några dagar till har vi fått ännu mer rutin på det hela och det kommer kännas ännu lättare :) Sen ska ju lillen få börja med riktig mat nu snart och då kommer han bli mättare och sova hela nätter :)
Bjuder på en bild på en inte så gammal liten sovande Ossian <3

Slut på veckan

Kategori: Vardag 2013

Det är dags för fredagsmyyyyys! Den jingeln går konstant i mitt huvud! Brukar sjunga den för Ossian när jag inte kommer på något annat.. Lillen har just vaknat från sin förmiddagslur (1,5 h lång) och varit ledsen :( han ligger och snuttar just nu och verkar vilja somna igen, även fast han sovit riktigt bra i natt... Jag ska vara lite brutal och hålla honom vaken. Vill gärna att han ska lära sig att somna mellan 19-21 nån gång, och det blir ju lite svårare för honom om han sover på dagen. 
Idag ska vi iaf nog mest ta det piano :) Runt sex ska vi till Emma och Mattias och äta middag och ha det allmänt kul :)


Frukostdags i morse :) hur underbart som helst att kunna ha honom sittande bredvid sig medan han leker själv! Min duktige lille kille <3

Mormor pysslar

Kategori: Allmänt

Jag fick ett mail från min mamma för ett tag sen där hon berättade att hon bestämt sig för att pyssla idag. Hon skulle göra en sån här korg av pärlor:
"Jättefin! En sån hade jag velat ha" hann jag tänka innan jag bläddrade lite längre ner och såg resultatet av mammas försök:

Jag dog nästan av skratt! Så tokigt det kan bli :D Jag tänkte direkt på den gången då hon skulle snickra ihop ett hus åt min hamster för ungefär 12 år sen. Hon kämpade hur länge som helst med det där lilla huset och ändå blev det ingenting av det, annat än att hon blev skitarg ;) Då tog min styvpappa över och snickrade ihop ett jättegulligt hus på ganska kort tid vill jag tro :)

Tack fina lilla mamma för att du gör så tokiga saker som vi kan skratta åt sen :) Du är helt underbar <3

Onsdag

Kategori: Vardag 2013

Igår eftermiddag for jag och Ossian hem till Therese där hon och Karoline var fullt upptagna med att pimpa sina vagnar med dekorplast. Skitsnyggt blev det :) Vi hade det jättekul som vanligt; massa prat, middag, muffins och promenad till Coop. Denna vecka är det nåt slags extrapris på blöjboxar från Libero, så jag tänkte köpa en sån. När vi kom dit fanns det dock bara fyra lådor kvar: två i storlek 3 och lika många i storlek 7, och Ossian är uppe i storlek 4 nu, så det blev inget av. Suck. 
Efter promenaden var klockan halv 9 och vi for hem för att jag tänkte att Ossian skulle sova. Han hade dock andra planer. Mer om Ossians nya sovvanor i ett annat inlägg :) 

Ossian och Lily myser <3

Tvillingar

Kategori: Vardag 2013

Provade på att vara tvillingmamma igår i ett par minuter. Är glad att jag bara har ett barn :) All cred till alla tvilling- och flerbarnsmammor därute! Jag förstår inte hur ni gör det..