adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Bra service

Kategori: Allmänt

Har det fett bra just nu, förutom att jag blev jätteyr när jag diskade alldeles nyss så blev tvungen att sluta. Det är oerhört fin service här hos Björn :) han står och fixar middag som kommer bli hur god som helst och jag behöver inte göra nåt annat än att ligga still här på soffan och få allt serverat sen när det är klart ^^

Julpyssel

Kategori: Allmänt

Jag är bra på ett antal saker, någonting som däremot inte faller under den kategorin är att göra flera saker samtidigt. Min simultankapacitet är verkligen inte vad den borde vara. Just nu sitter jag till exempel och försöker skriva det här inlägget, kika efter julklappar på internet och se på Simpsons på tvn samtidigt. Det är svårt alltså, beundrar de som kan göra typ femton saker på samma gång ofantligt mycket! Bara att göra två saker samtidigt är imponerande i mina ögon ^^ 
 
För att kompensera att simultanförmågan är kass så är jag istället sktibra på att julpynta! Nu har jag inte överdrivet mycket julpynt att fixa med, så jag tog det jag hade och gjorde det som gick igår när jag och Björn kom hem från en helkväll hos några kompisar där vi hade hur trevligt som helst :) 
 
 
 
Såhär blev då halva köksfönstret, är inte helt klar med adventsstaken än dock, den ska fixas med lite småtomtar, granris och annat gosigt.
 
 

Nu ska jag fortsätta försöka hitta julklappar till de nära och kära :) 
Ha det gött :)

Ny app

Kategori: Allmänt

Igår laddade jag ner en ny app till mobilen, Babycenters graviditetsapp där det står en massa information om dels veckan man är i, vad som händer i kroppen, vad man kan göra för att minska besvären, checklistor på lite olika saker man kan göra osvosv. Fett bra app enligt mig, som har skummat igenom den nu ikväll, den visar dock en vecka fel, men det kan man leva med ^^

Och det blev inget bad, jag fick ont i ryggen och kände att det var bättre att skjuta upp det till en annan dag. Så ist for vi och handlade på Ica, köpte massa mat och ett Yatzy-spel, awesome!

Men nu är det då matdags :D Björn har slavat i köket och varit hur gullig som helst och fixat vitlöksbröd och allt :) Han är som fin han <3

Svammel runt att vara glad

Kategori: Allmänt

Det är kul att se att även fast jag inte skrivit på ett par dagar så är det ändå några stycken som kikat in och gluttat :)
Och apropå kul, någonting annat som är roligt är ju att få beröm, det är jag garanterat inte ensam om att tycka. Jag har haft ett par bra såna dagar nu, en två-tre stycken där jag någon sagt "Men fy, Sofia, vad duktig du är på den och den saken!", inte så att folk gått runt och bara sagt fantastiska saker om mig vart jag än vänt mig, men ett par komplimanger om dagen ändå :) Oftast är det jag som ger andra bra feedback och så hakar de på och säger "Ja, men bra jobbat du med!", men nu har det inte bara varit så, och det är ju skoj ^^
 
Någonting ni garanterat kommer märka om ni följer min blogg ett tag (eftersom jag inte hunnit skriva värst mycket än) är att jag är oerhört lättroad. En väldigt bra egenskap om ni frågar mig, det krävs aldrig mycket för att jag ska dra på smilbanden eller brista ut i gapskratt. Sen att jag kan skratta åt samma sak flera gånger också, ni vet som småbarn gör. 
Däremot är jag på ett väldigt konstigt humör nu nästan hela dagarna eftersom att det är hur mycket hormoner och andra knäppa saker som far runt inne i mig. Så jag kan skratta hur mycket som helst åt något i ena sekunden för att i nästa börja storgråta över att björnarna missar typ hälften av sina liv därför att de går i ide. Helfånigt. Men det positiva med detta (ja, inte för mig då) är att alla i min närhet tycker att det är hur kul som helst med mina ljuvliga humörsvängningar. Och det är ju alltid kul att göra folk glada ^^ 
 
 
Nu ska jag diska lite och sen ska jag och karln min åka och bada :) Bara för att det går ^^

En annan grej

Kategori: Allmänt

Nu kommer intresseklubben anteckna för glatta livet här, var beredda!


Idag är det exakt ett halvår tills det är beräknat att lilla plutten ska anlända :) Känns väldigt avlägset, men tiden har ju för vana att gå undan ^^

How to become a great parent

Kategori: Allmänt

Häromdagen så var jag och killen på Ikea och köpte diverse nödvändiga saker, däribland en söt liten planta som nu fått bosätta sig i vardagsrumsfönstret. Så igår kom då Björn (pojkvännen då) fram till att han skulle försöka lyckas (utan hjälp från mig) hålla i liv i den här växten. Följt av detta konstaterande går han fram till fönstret där den lilla palmen bor, böjer sig ner och ropar: HEJ LILLA PLANTAN! HUR GÅR DET? *vänder sig till mig* Jag ska öva mig på den här växten först, att ta hand om den, sen när bebisen kommer så kan jag allt!
Bra älskling, jag supportar dig i detta ;)

Uttråkad också

Kategori: Allmänt

Okej, nu har jag pratat med en på förlossningen (alla andra hade gått hem) mest för att stilla oron, och hon sa att så länge det inte blöder är det ingen fara, så det känns ju bra :)

Så nu vill jag ju som gärna hitta på nåt att göra, men tänkte vara ganska stilla under tiden. Är vansinnigt pysselsugen, men har inget pyssel hemma :/ Någon som har nåt tips på någon lugn aktivitet som är gode skoj? OCH! Har en fundering då jag är väldigt ny på allt det här med bloggandet, hur bildar man nya kategorier? Som man kan stoppa inläggen i, om ni förstår hur jag menar.

Update

Kategori: Allmänt

Nu har det börjat avta. Känns fortfarande, men inte alls lika mycket som tidigare, så det är skönt :) blev dock inget jobb idag då det kändes riktigt jobbigt där ett tag och jag tyckte att det lät som en bättre idé att ta det lugnt en dag istället.
Någon annan, som råkat läsa detta (och förra inlägget) som känt samma sak? Berätta gärna och hjälp till att lugna mina nerver :)

Idag känns det

Kategori: Allmänt

Hej därute!
 
Idag känns det i magen, kan jag tala om, molvärk som satan -.- "Molvärk? Va?" kanske några av er tänker nu, och då ska jag leka pedagog och berätta att det känns precis som mensvärk, men man har det när man är gravid pga att livmodern växer och har sig för att bebisen ska få plats. Så ja, nu finns det på internet också, jag och min finbulle (min pojkvän, med andra ord) väntar tillskott! Skoj som fan, men just idag gör det ont. Försöker att tänka på det positivt när jag får sån värk, eftersom att det betyder att allt växer och (förhoppningsvis) mår som det ska därinne, men just idag var det fantastiskt ihållande. Så aj. Hoppas bara inte detta betyder att nåt är tokigt när det håller i sig så? 
Oroar mig sjukt mycket för det här lilla livet då en av mina bästa vänner fick missfall i just den veckan som jag är i nu. Men det blir bara värre av att man oroar sig, så därför ska jag bara göra roliga saker idag! Och jobba. Haha. Det är fett fint väder här idag också, så en promenad borde man ju faktiskt ge sig iväg ut på. Men först ska jag äta frukostlunch!
 
 
Solsken på er!

Ojdå!

Kategori: Allmänt

Nämen! Nytt inlägg redan fem minuter efter det första, det var det värsta vad mycket jag verkade ha på hjärtat! Jodå, tyckte nämligen att det var väldigt viktigt att informera er om att medan jag väntar på att maten ska vandra in genom dörren tillsammans med min karl så ska jag försöka överleva med hjälp av några cheese balls jag hittade (:D) och stoppa upp lite julgransglitter över halva lägenheten. Det är mysigt det där med jul!

Personligt eller opersonligt

Kategori: Allmänt

Hallå där internet!
 
Hur många år sedan var det modet att ha en egen blogg låg på topp? Ett par styckna iallafall. Då avstod jag från att skaffa en av en hel massa anledningar, men nu kändes det som en fantastiskt bra tidpunkt i livet att skapa lite i bloggform. 
Ni få utvalda (av er själva då) kommer upptäcka redan nu att jag väljer att vara anonym författare till allt som skrivs här för att på så sätt kunna skriva lite friare, bara för att det är så många gånger enklare på det sättet. Fantastiskt bra! Därför kommer en presentation av mig vara fullkomlig endast på det sätt som jag värdesätter. Toppen! Inget onödigt tjafs här inte. Eller enbart onödigt tjafs av den anledningen? Återstår att se. 
 
Jag har inga direkta planer för vad som kommer att skrivas här i framtiden, kommer mest fungera som mitt lilla hörn på internet där jag kan skriva vad fan jag vill och må bra för det ^_^ Ska bli spännande att bidra till allt hat som tydligen måste finnas på internet. Jag tycker att det är ett vansinnigt intressant fenomen att folk ska tycka såpass mycket om allt som skrivs (oftast bara de "oviktiga" sakerna som att Pia skaffat ny frisyr osv), gärna i en negativ anda. Just därför kommer jag (som sagt) att bidra till allt detta oändliga hat som sprids här genom att skriva en massa saker om allt och inget bara för att ni där ute ska ha något att störa er på! Sen om ni inte störs av det, skitbra! Allt är upp till er :) 
 
Nu kör vi!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

(Detta är skrivet i efterhand, för jag orkade inte skriva nåt när bloggen föddes, var fullt upptagen av andra otroligt jätteviktiga saker som var i skeende!)