adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Sommarvärme

Kategori: Vardag

Jag har alltid älskat värmen som kommer under sommaren (vem gör inte det?), gärna när det gassar på lite extra så att man knappt orkar röra sig, då är det perfekt :) Kort och gott är den värmen som är nu toppen för mig! Eller det skulle den ha varit iaf, om det inte vore för att 1) våran lägenhet kokar dygnet runt, och 2) jag vill att lillgrabben ska ha det så bra som möjligt och inte smälta bort. Sen går det ju inte att ligga nära i sängen eller nåt när man ska sova/se på tv/whatever utan att DÖ. Så jag har faktiskt njutit som attan under de gångna veckorna då det varit mulet och 13 grader ute, även om det inte känts som riktig sommar ute. Men Ossians välbefinnande går före precis allting nu <3
Passade dock på att njuta av värmen i hängmattan hos mor häromdagen ;)

Blödig

Kategori: Allmänt

Åh, det är vansinnigt vad blödig jag blivit sen Ossian föddes. Kan knappt titta på nånting utan att börja gråta, känns det som. Sitter just nu och tittar på Djurakuten där en schäfertik skulle få valpar, men det var bara en och när den föddes så andades den inte. Men till slut fick de igång andningen och jag började såklart tjuta som en unge då den började pipa och ha sig. Lilla liv <3 Fast det var ändå värst i början. Direkt vi kom hem från BB så var det en Liberoreklam på TV som jag grät till varenda gång jag såg den. Den var bara så fin! Nu kan jag iaf hålla tillbaka tårarna när jag ser den, men lite darrar jag allt på läppen ^^ Haha, det är absolut inte irriterande, jag tycker det har sin charm att vara lättrörd :) Särskilt som jag knappt grät åt någonting innan. Titanic var så gott som enda undantaget ;)

Ordning och reda

Kategori: Vardag

Min lilla mamma som hjälper mig med så mycket har slagit till än en gång :) Idag var det dags för garderoberna hos oss att få sig en omgång, allt blev toppenfint och det känns så skönt att få ordning :) Förstår inte att det ska vara så svårt att få tummen ur och fixa nånting... Är alltför lätt att bara skjuta på saker. Så tack älskade mamma för att du pushar :) <3
Lite ommöblerat blev det också, Ossians kläder fick flytta ut i en byrå som vi ställde i hallen, otroligt hur mycket kläder den pojken har! Och jag har knappt köpt någonting av det ^^ Lustigt :)
Så nu har vi varit och handlat också och Björn står och fixar köttfärssås och spaghetti till middag. Kanoners :) Ossian har sovit hela tiden så jag ska lyfta över honom från bilstolen till hans säng nu så att han inte får ont i ryggen. Får se om han vaknar då, det brukar han göra ;)
Ha det bra, allihopa :) Kramar!

Utflykt

Kategori: Vardag

Idag har jag och lillgrabben varit på utflykt till hans mormor och andremorfar :) det är alltid så skönt att komma dit, man känner sig riktigt ledig, så vi lekte att vi var på semester ^^ Riktigt härligt var det att bara koppla av och ligga en stund i hängmattan medan Ossian sov i sin vagn en bit bort. Såna borde alla dagar vara :)
En sväng bort till min mormor och morfar som bor alldeles bredvid hann vi med också :) de är roliga, mormor är ju alldeles tossig i Ossian och ja, vem kan låta bli att vara det? ;) nä, en helt underbar dag har det varit <3 fler sådana tack!

Pyssel

Kategori: Vardag

Sitter just nu med lite pyssel :) skönt med lite avkoppling! Håller på och fixar ihop tackkorten till de som var på Ossians dop. Blir faktiskt ganska nöjd :) och lillen sover fortfarande i vagnen efter den lilla promenaden vi var ut på för ett tag sedan :) härliga tider!

Det är inte alltid lätt

Kategori: Vardag

Rutinerna har börjar infinna sig på riktigt nu och det känns skönt. I stort sett allt funkar hur bra som helst med den lilla grabben, men ändå känns det inte bra. Varför gör det inte det? Det är klart att man inte kan vara på topp hela tiden när man får sova mindre än man är van vid och hela lägenheten ser ut som ett slagfält för att man inte orkar plocka undan. Men allt funkar ju fint och han mår ju bra. Växer som han ska gör han också. Ändå så mår jag inte bra. Vilket är otroligt jobbigt för det hindrar mig från att njuta av den här första tiden vi har med vårt lilla mirakel, och det finns ju inget jag hellre vill. Som tur är så är Björn ledig i helgen och då kan de två umgås lite mer så kan jag få ta lite tid för mig själv. Jag har en förmåga att sätta mig själv i sista hand, men jag får ändra på det. Är ju inget roligt för Ossian att ha en mamma som bara är melankolisk hela tiden. Lilla älsklingen <3
Som tur är så har jag världens underbaraste mamma som hjälpt mig över alla hinder jag stött på under hela livet, och detta är inget undantag. Vet inte vad jag hade gjort utan henne <3 hon har varit hos oss idag och hjälpt till med precis allt, disk, tvätt, dammsugning och barnmys :) tack mamma <3

Nytt handfat

Kategori: Vardag

Mamma och hennes man var förbi tidigare på en snabbvisit. Händigare människa än honom har jag aldrig (och kommer garanterat heller aldrig) träffat! Han är en sån där som kan precis allting; laga mat, fixa trasiga prylar, motorer, bygga, dansa, you name it! Så idag när de kom hade de med sig ett nytt handfat som han installerade åt oss <3 Vårat har haft en spricka med tillhörande hål i sig sedan i vintras någon gång, så man jag inte kunnat spola med lite fart för då har vattnet runnit ner i hålet och ut på golvet.

Så nu har vi ett jättefint handfat som funkar som det ska :D tusen tack :) <3

Bebishår

Kategori: Vardag

Det är ju allmänt känt att bebisar nöter bort en del av håret de har på huvudet när de är små för att de ligger ner större delen av dagen. Ossian har 'råkat' ut för detta och ser numera ut som en liten munk. Han hade ju inte så mycket hår till att börja med heller, så han är närapå skallig nu. Han verkar inte lida av det dock, utan det är väl mest jag som tycker synd om honom ;P haha. Fast det växer ju ut :) Men det lär ta ett tag.

I skrivande stund är vi på väg ut på promenad :) Ska bli skönt att komma ut en sväng, även om vädret inte är på topp. Senare idag kommer Ossians mormor och morfar2 på besök också. Vi träffades igår också, men ska det bli kul att ses igen!

Babygym

Kategori: Minis prylar

För nästan en vecka sedan köpte vi ett babygym till Ossian. Då han tycker om att titta på allt som finns omkring tänkte jag att han skulle älska det :) Riktigt så blev det ju inte... Han tyckte inte alls att det var skoj och blev jätteledsen då han fick ligga där och jag tänkte direkt att det där ju var att slänga pengar i sjön. Men igår och idag funkade det hur bra som helst :D Hur stolt som helst kunde jag då bevittna min lilla kille ligga och storle åt Bamsefigurerna som hängde och dinglade! Han är så fin, våran fina Ossian <3 Är så underbart att se hur mycket han utvecklats på sex veckor :) han är så härlig och nuförtiden nästan alltid glad då han är vaken :) Kärleken är så stor att den inte går att uttrycka i ord! :)
Kram på er alla! Hoppas att ni också haft en bra första juli :)