adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Yes!

Kategori: Allmänt

Gött! Vann budgivningen på en jacka åt Ossian :) byxor har han, så nu är en del av vårens garderob fixas iaf :) fy vad härligt :D
Bilden är lånad från Traderaauktionen
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har varit nice! Jag, Björn och Ossian gick iväg i hela 7 plusgrader (!!!) genom slasket till öppna förskolan strax innan halv tolv, blev där till ungefär två och sen gjorde vi stan med Karoline och Lily :) nu på kvällen har jag tvättat (väntar på sista torkskåpet nu), badat bebis och tokbudat på en massa vindfleecejackor till Ossian :) har efter ett par tankegångar bestämt mig för att lägga ut lite egna grejer på Tradera med (LadyDeny heter jag där! Se gärna om nåt intressant finnes ;))
Har sövt lillen en andra gång nu också, så snart ska jag göra lite chokladbollar hade jag tänkt, mums :D 
Kram på er <3
På outlet
Ossian <3 spisen = sant


Helgutflykt

Kategori: Allmänt

I helgen ska pappan bosätta sig i studion tillsammans med Raven Heretic så jag och Ossian åkte till mormor i Råbäcken :) ska bli jättemysigt :) Ossian har somnat för snart en timme sen och vi väntar på att en film ska börja på tv snart. Imorgon ska vi hälsa på hos min mormor och morfar, den har jag saknat! 
Kram på er alla och ha en härlig fredagkväll :)

Ossian och morbror Erik kollar till tvätten. Hildur hjälper till!

Tankar om jämställdhet, hen och en bättre framtid

Kategori: Allmänt

Som den otroligt stolta feministen jag är förespråkar jag givetvis och såklart ordet "hen" helhjärtat! Dess existens får mig att återfå lite av hoppet för mänskligheten, för hur underbart låter det inte med en värld där alla ser varandra för vad de är: personer, individer, och inte för män, kvinnor, flickor eller pojkar? Det är ju faktiskt det som är hela meningen med ordet, att använda det i situationer där man inte vet könet på en person eller där det helt enkelt inte spelar någon som helst roll. Det är ju det så otroligt många har missuppfattat, precis som med hela grejen med feminism, att hen inte handlar om att försöka sudda ut könen, utan de förutfattade meningarna som finns om dem. Alla har lika värde, alla är bra som de är. Om någon är duktig eller mindre bra på något har inget som helst att göra med en persons kön, utan hens kunskaper och förutsättningar. 
Min förhoppning är att kunna erbjuda min son en värld där allt är möjligt, oavsett kön, sexuell läggning, ursprung eller hudfärg. En värld där han ska kunna klä sig i rosa, glitter, kostym, klänning, eller vad han nu känner för, utan att någon ska tycka att det är något att titta snett på honom för eller säga elaka saker åt honom på grund av att han tycker något eller gillar en pryl som är "avsedd för tjejer". För hur kan en grej egentligen vara det? Avsedd för ett speciellt kön? Jag har svårt att tro att en kille leker bättre med en bil än en tjej gör. Och om han av någon otrolig anledning (hur kan man egentligen bestämma vem som leker "bäst"?) skulle göra det är det ju knappast på grund av att han har en snopp och hon en snippa. Det enda som skiljer könen åt är anatomin. Inte något som är särskilt svåröverkomligt, med andra ord.
 
För att våra barn ska kunna växa upp i den här världen som vi drömmer om, där saker som jämställdhet är något som vi finner så självklart, måste vi kämpa för det. Det är vi vuxna som är deras föredömen, vi som sätter gränserna för vad som är möjligt och lär dem hur de ska behandla sina medmänniskor. "Be the change you wish to see". Ett citat som är så vist och sant att det knappast behöver någon närmare förklaring. Lev livet som du vill att det ska vara. 
Rosa eller klänning, ska kläderna få bestämma könet?

Frankenstein

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag, mamma och Ante (samt ett par andra glada figurer) en del av provpubliken på pjäsen Frankenstein som Norrbottensteatern sätter upp (premiär den 22/2). En underbar upplevelse! Nej nej, ingen överdrift, den var fantastisk! Får ni chansen: gå och se den! 
En liten extra upplevelse fick vi i publiken dessutom: vid ett tillfälle blev elden i en fackla lite för entusiastisk och drog iväg på ett eget äventyr som resulterade i en mindre brand. Eller brand och brand.. Det hann fatta eld i någonting precis nedanför scenkanten, men det var aldrig någon större fara :) ingen utrymning eller något sådant, utan pjäsen kunde glatt fortsätta utan några större problem ungefär fem minuter senare. Jag tycker det är lite roligt då något sådant där oförutsett händer i en uppsättning :) då man får se mer av skådespelarna än bara karaktären de spelar, då man kan "slappna av" lite och känna att de är vanliga människor de med och att de bara är på jobbet :) jag vet inte, det är som trevligt! 

Härlig dag

Kategori: Vardag

Idag har vi haft en riktig toppendag! Ossian sover fint numera (peppar peppar) och vaknar inte alls mycket på natten längre nu när han sover själv :) igår vaknade han två gånger på 12 timmar! Iofs så var han då vaken mellan 00 och 02 sista svängen han vaknade, men efter det sov han på till halv nio! Härligt :D Ska bli spännande att se hur han sover ikväll då vi bröt rutinerna lite och spenderade två timmar hos familjen Kumpula när vi egentligen borde farit hem och sovit, så ikväll somnade han inte förrän 22. Håller tummarna för en hel natt med sömn åt alla :)
Under dagen har vi iaf varit först på öppna förskolan och haft jättetrevligt <3 alla är så härliga där :) alla hjälper till med allas barn, som en enda stor familj och det är så underbart! Man blir lycklig i hela sig :D sen drog vi vidare till Leos lekland och hade jätteskoj! Oj vad vi åkt ruschbanor (aldrig säker på stavningen gällande det ordet..?) :D riktigt kul har det varit :) 
Den enda vageln i ögat är min dumma tå som vägrar repa sig från nageltrånget som jag gått runt med i x år. Blir så sur! Har iaf fixat tid på vårdcentralen för att kolla upp inför en eventuell operation. Vad som helst bara det blir bättre, orkar inte längre. 
Två suddiga bilder från dagen :)



Det går bra nu

Kategori: Vardag

Som rubriken lyder: det går bra nu :) är skitglad och allt känns bara toppen!
Vi är färdiginflyttade i nya läggan, alla lådor uppackade och allt! Känns riktigt bra :) har haft finbesök idag av de bästa människorna i mitt liv :D minus några stycken då, men bara underbaringar :) först kom Emma och åt frukost/lunch och efter det tog vi en promenad runt sjön. Mamma kom vid två och efter ett par timmar for hon och hämtade nya hunden Hildur (världens mysigaste) som varit hos frissan :) Samuel kom förbi också ett tag innan han och Björn drog och repade. Sen vid sex dök Karoline, Elias och Lily upp och stannade ett tag också :) sjukt härlig dag! Ossians humör har varit så gott som på topp nästan hela dagen :) så skönt med tanke på att han var tvärt om igår. Hoppas det håller i sig! 
Imorgon ska vi på öppna förskolan och efter det Leos lekland :D taggar, taggar!
Kram och puss :)
Ossian leker i sitt nya, egna rum :)


Nya stjärnan, Hildur :)