adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Åh, nu blev jag less -.- hade skrivit ett helt inlägg som bara försvann så nu orkar jag inte återskapa det -.-
Sammanfattning: lite tid, mycket att blogga om, får förhoppningsvis tid att skriva typ imorgon!

Kram och trevlig helg!

Mysmorgon

Kategori: Allmänt

Har haft en otroligt bra natt och härlig morgon med min guldklimp <3 Han somnade runt två, vaknade för att äta runt sex och somnade sen om igen till halv nio! Det var längesen jag fick sova så mycket :) Eftersom att jag liggammar på morgonen och kvällen så behöver jag knappt vakna då han vill äta då, jättesmidigt ;P
Efter att han ätit där innan nio somnade vi om igen i en timme och sen har vi bara gosat :) <3 han är ju mycket för att titta på saker nu. Om han inte blir rastlös kan han ligga jättelänge och bara titta på något :) Sötare finns inte!
Idag fyller hans morbror (min store lillebror) 21 år! Så det ska vi fira hemma hos honom ikväll, ska bli riktigt kul :) det bådar gott också att Ossian är på så bra humör idag *peppar peppar..* Igår var han inte glad. Tyvärr är vädret inte på vår sida idag, så vi får se om vi vågar oss ut på en promenad eller inte innan kalaset.

Mysplutt <3

Toppentisdag!

Kategori: Allmänt

Idag kom Ossians mormor förbi och så gick vi på stan :) Han har fått hemskt mycket kläder av nära och kära, den lille pojken, och en del av dem lämnade vi igen idag och bytte mot nya i större storlekar osv. Sen införskaffades minst lika många nya åt honom ;) Att shoppa kläder är inte det roligaste jag vet, men idag var det hur kul som helst och jag lastade på mig hur mycket som helst, förhoppningsvis hinner han använda allt innan han blir för stor. Han har redan växt ur ett par plagg och fått byta blöjstorlek, stora killen <3 En månad gick otroligt fort...
På lördag är det dags för dop också, så jag var också tvungen att få lite nya kläder. Fixat! Så skönt att ha det ur världen :) Det kan vara så att Ossians dop är tidernas mest oplanerade. Jag och Björn har varit urkassa på att ta oss tid och prata igenom allt. Det är tur att hans syster och min mamma har vett att driva på oss så något blev gjort :) Nu är iaf det mesta runt fikat ordnat i teorin. Imorgon ska jag, Björn och Ossian på samtal med prästen som ska förrätta det hela och planera om själva dopbiten.
Här är högen med kläder vi köpte idag, lite (väldigt) slarvigt utslängda sådär :) Det syns inte så bra hur mycket det egentligen är, men trust me; det är massor! Kram på er!

Careful what you wish for

Kategori: Allmänt

Alla tycker ju såklart att just deras bebis är den absolut finaste och mysigaste som finns, men i detta fallet är det faktiskt jag som har mest rätt (opartisk som jag är ;)). Ossian och jag hade en riktigt mysig stund igår på förmiddagen så jag sa till honom "Åh vad du är gosig! Kan du inte vara vaken hela dagen?", följt av en massa kärleksförklaringar. Det fanns ju ingen chans att han skulle vara vaken så länge, tänkte jag. Han sover som mest på dagen och är sen vaken merparten av natten, som det ser ut i vanliga fall. Oj, så fel jag hade! Inte långt efter att jag sagt detta så sätter värre magknip än Ossian någonsin haft in. Det var otroligt synd om denna lille kille igår, kan jag tala om. Han har nog aldrig haft ont så länge :/ i vanliga fall brukar det släppa om han får rapa eller så, men igår hjälpte inget. Inte att rapa, bli masserad eller fisa. Björn kutade iväg och köpte Sempers magdroppar som vi gav honom (till Ossian alltså) också. Det är så hemskt att som förälder inte kunna göra någonting, att veta vad problemet är, men att vara totalt maktlös.
Så för att sammanfatta: Ossian sov ett fåtal gånger igår, och när han väl gjorde det så var det ytterst korta stunder på cirka en kvart. Så ja, jag fick ju vad jag önskade, men glömde uppenbarligen meddela önskekontoret om att det var en glad bebis jag ville umgås med. Får vara mer tydlig nästa gång. Nu har han iaf sovit i tre timmar och vaknat för att äta och precis somnat om igen. Hoppas verkligen att han får slippa ha magont idag <3

Fylla-i-bok

Kategori: Minis prylar

Ossian har fått en så oerhört fin fylla-i-bok av sin gammelmormor (min mormor då) där man ska skriva in vad som händer under hans första år :) Jag fullkomligt älskar den här typen av böcker. Min mamma fyllde i liknande böcker när om mig och min lillebror när vi var små, och det är ju så roligt att titta i när man blir lite äldre och se vad man tyckte var roligt när man var liten och hur tossiga saker man hittade på.
Någon dag då jag får bättre tid hade jag tänkt börja fylla i den, och det kommer bli så kul! Tack tack så jättemycket till gammelmormor <3

Invigning av babysittern

Kategori: Minis prylar

Igår var det premiäranvändning för Ossians nya babysitter! Vi konstaterade att han nog är lite för liten för den än så länge, såhär såg det ut:

Måndagsmys

Kategori: Allmänt

Vi har det så bra, så bra, och ingen kan vara lyckligare än jag ❤ Björn sitter och pysslar med datorn, jag ser på Du har mail som går på 9an medan Ossian ligger bredvid mig och sover så sött 😊 Hur mysigt som helst! Vi tänkte ge oss ut på en liten kvällspromenad snart också. Härligt nu när det har blivit svalare.

Idag har vi varit hemma med Ossian i två veckor, tänk så fort tiden har gått! På fredag blir han tre veckor redan.. Men det är ett tag dit 😊 först ska vi på BVC-besök på onsdag, ska bli kul att se hur mycket han växt!

Ossian är världens finaste ❤ han är så jättegullig, skriker sällan och när han väl gör det så brukar det ofta gå relativt lätt att få honom att sluta 😊
Har haft det otroligt bra med amningen också, den har funkat från dag ett i princip utan problem och Ossian har gått upp som han ska 😊 känns jätteskönt att vi fått ha sån tur!
Här får ni en bild på min utsikt tidigare idag, med en viftande liten gulleplutt i knät 💕

Dagens klipp

Kategori: Minis prylar

Det är så roligt nu när Ossian växer och blir större så man får köpa grejer som han snart kommer uppfatta och tycka är roliga :)
Så idag for vi iväg och hämtade upp en babysitter som vi hittat på Blocket. 80 spänn, perfa :) ska lägga upp bild på den när Ossian använder den senare, just nu är han trött och hungrig efter shoppingturen (som också bestod av ett Ica-besök) så han ligger och äter. Han är så full av mys den här pojken, så jag blir åh så lycklig bara av att se på honom <3

Bättre!

Kategori: Allmänt

Åh vad mycket bättre läget med temperaturen är just idag :D 28 grader har varit medeltemperaturen i våran lägenhet sedan Ossian föddes, för samma dag han kom så anlände sommarvärmen till våran lilla del av landet. 28 grader i en liten lägenhet med en nyfödd och en otroligt nojig nybliven mamma som oroar sig för allt, det har inte varit lätt. Som tur är har vi pappa Björn, våran klippa i tillvaron som lugnar ner mig varje gång jag spårar iväg på nånting, till exempel att Ossian kanske blir förkyld om vi tar av honom en av de sjuttioelva lagren med kläder som han fick ha på sig de första dagarna bara för säkerhets skull osv. Det är inte lätt när allt är nytt, men nu, två veckor senare har vi börjat komma in i det hela lite mer och det känns så skönt att vara mer säker på varför han gråter, hur varm han ska vara och alla andra tusen saker som man inte hade någon aning om att man skulle undra över innan man blev förälder.

Men för att återkomma till temperaturen, idag känns det mycket bättre! Det blåser mer ute, vi har vågat ställa igång fläktarna mer och kylmanicken som Björn köpte häromdagen gör sitt jobb :) nu är det varmt men drägligt :)
Jag och Ossian blev till och med tvungna att krypa in under varsin filt.