adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Hos mormor

Kategori: Allmänt

Det blev som det alltid blir då jag planerar inlägg: ingenting alls! Men jag lovar; det kommer, lite senare. Just nu är jag och Ossian hos hans mormor och ska äta middag på snart. Paj bjuds det på, dagen till ära :) Sedan ska vi bara ta det lugnt. Vi skulle egentligen till farbror Emma för att kolla premiären av Tonårsbossen, men jag bestämde mig för att vi stannar hemma istället. Både jag och Ossian har sovit ganska dåligt de senaste nätterna så vi behöver vila lite. Imorgon är det ju tisdag vilket betyder Öppna Förskolan! Då måste vi ju vara extra pigga! Dessutom så träffar vi ändå Emma imorgon för då är det Svenska Hollywoodfruar, och det får man inte missa ;)
Ossian har börjat öva på att sitta i sin tripptrapp-stol nu :) det är blandade känslor. Bilden är från förra veckan :)

Hemkomna

Kategori: Allmänt

Härligt med en sväng på stan idag med toppensällskap :) Tänkte jag skulle visa vad som inköptes i ett senare inlägg med bilder och allt. Ids inte knäppa några just nu, gör det när Ossian somnat. Fick lust att baka någonting, så kanske svänger ihop något sånt också :) Brownies är min parad'rätt' vad gäller bakning, så blir väl nåt i den stilen. Vi får se :)

Snabbloggning

Kategori: Vardag 2013

Tjoho! Kikar in en snabbis här innan vi måste gå. Ossian och jag ska möta Karro, Therese och Kamilla med deras barn på stan om en halvtimme :) Vi vaknade ganska prick klockan 10 och nu har jag precis kommit ut ur duschen och Ossian har sovit sedan 11.30 ungefär. Ska bli spännande att försöka dra på honom utekläder utan att han vaknar. Gissar på att det kommer vara snudd på omöjligt, men försöka går ju alltid. Som tur är brukar han vara duktig på att ligga i vagnen när han är nyvaken :)
Nu ska jag fixa mig i ordning! Går ju inte att springa på stan i badrock i det här vädret. Nej tack!

Torsdag kväll

Kategori: Vardag 2013

Så drog jag och Ossian iväg för att hänga med Therese och Karro och deras tjejer :) Fy så roligt vi haft! Det bästa är att vi ska träffas imorgon igen ^_^ Ni är så härliga, tjejer :D Och Therese hade bakat urgoda muffins! Ossian blev jättetrött på slutet och somnade direkt bilen började rulla :) Han vaknade inte ens då jag tog ur honom ur stolen när vi var framme eller då Björn klädde av honom ytterkläderna, så nu håller vi tummarna för en lugn natt utan några längre uppvak.
Här får ni en bild på sockertopparna också :)

Just nu

Kategori: Allmänt

Nu har jag sorterat tvätten i korgarna, en maskin går för fullt, min underbara Björn har lagat carbonara till mig som jag ätit upp och bebis sover! Nu ska jag bara ta det lugnt tills Ossian vaknar och sen ska vi åka till Therese och mysa :)

Tvätt

Kategori: Allmänt

Igår kom min underbara mamma med en fantastisk present till oss! Titta bara!
 
ÄR DEN INTE VACKER?! Jag vill bara skrika ut det till hela världen att nu, ÄNTLIGEN, kommer vi ha ett fungerande tvättsorteringssystem <3 Äntligen slipper jag stå och rota och gräva längst ner i tvättkorgen för att se om jag glömt något i just den färg som ska tvättas! Jag är så jublande lycklig! Det blir så enkelt så det är skrattretande! HAHA!
 

Nytt

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Björn och köpte dörrar till bokhyllan. Tänkte att det kan vara en bra idé att ha nu när Ossian blir alltmer rörlig och snart kommer fara fram som en liten raket. De ligger fortfarande nerpackade i sina lådor, men förhoppningsvis sitter de snart på plats :) Hyllan är vit och dörrarna i björk, får se om det kommer se helt fel ut. Håller tummarna för att det på något knasigt artistiskt sätt kommer se vrålläckert ut!

Bröllop!

Kategori: Speciella tillfällen

I lördags var vi på bröllop! Våra vänner Karoline och Elias gifte sig i Storforsen och det var hur fint som helst! Det regnade, men jag tyckte bara att det förstärkte hela alltihopet :) Karro var hur vacker som helst och såklart kunde jag inte låta bli att fälla ett par tårar ;) Ossian var lite gnällig, men sov under både middagen och fikat efteråt. Både jag och Björn var gode förvånade, eftersom att han alltid brukar vakna sekunden då jag ska stoppa första tuggan i munnen. Utan undantag. 
En fantastiskt fin dag var det och... Ja, jag saknar ord :) Vet inte vad mer jag kan skriva om det, så det kommer lite bilder ist ;)
 
 
 
Mina fina killar <3
 
Bättre bild på Ossians utstyrsel :)

Öppna förskolan

Kategori: Vardag 2013

Förra tisdagen var vi ju på öppna förskolan för första gången med kidsen :) (Vi har även hunnit vara dit denna tisdagen också). Tänkte ju skriva efteråt om hur det varit, men som alltid hände det någonting annat och det blev inte av, så jag skriver nu istället :) Helt fantastiskt roligt var det! Kul att träffa andra mammor och barn, även om det bara var två till där förutom vi. Två mammor och två barn då, så fyra. Vi gick ju på en dag då det bara var för föräldrar under 23, så det var ju förväntat att det skulle vara lite mindre folk, men det var lika trevligt ändå ^^ Fröknarna var helt underbara och jätteengagerade i barnen, sånt blir man lycklig av :) 
Denna veckan när vi var där drog även jag och Karro med oss våra karlar, de måste ju också få vara med ;) Min var dock så trött att han nästan somnade på plats och vaknade inte till förrän vi gick därifrån, två timmar senare. Nåja, nästa gång kanske han är mer alert ;) Den här gången gjorde vi hand- och fotavtryck med fingerfärg :D Blev hur fint som helst och jag ska riktigt börja leta efter nån snygg ram som man kan stoppa in ett av dem i :) 
 
Jag hade tänkt promenera dit idag också, men det blev inte av flera anledningar: (Här tänkte jag göra en punktlista, men funktionen vägrade samarbeta -.-')
 
Ossian har börjat sova dåligt på nätterna igen (antingen är det en utvecklingsfas eller tänder, anar jag) och i natt var han vaken till fyra och vaknade tio -.- Trött mamma.
Vädret idag är inte till en promenerares fördel. Regn, regn och en massa moln. Nej tack.
Trött mamma.
Uuhm.. Känns som att jag glömt något.. 
 
Nåja, det blev inte av hursomhelst. På måndag eller tisdag blir det iaf :)
Ossians autografer <3
 
 Björn och Ossian i tisdags, leker i myspölen :)
 
 Glada kompisar förra veckan <3 Ossian, Lily och Lova :)

Spännande!

Kategori: Vardag 2013

Idag är det äntligen premiär för öppna förskolan för våran del :D sitter just nu i bilen och väntar på att resten av sällskapet ska sälla sig :) Ossian somnade på vägen hit, så vi får se hur det går ;) Han har sin nya pop-overall på sig för andra gången, den är perfekt när det är lite svalare men inte jättekallt :) idag blir han fyra månader redan! Lillälsklingen <3 förhoppningsvis hinner jag uppdatera mer om det och dagen i ett senare inlägg :) kram på er!


Just nu

Kategori: Vardag 2013

Idag har vi faktiskt varit ovanligt duktiga, trots sen uppstigning :) vi har dammsugit, dammtorkat, diskat, plockat undan en massa, bäddat om sängen och hälsat på våra närmsta vänner :) härlig dag! Så nu har Ossian slocknat för kvällen (hoppas jag) och jag ligger bredvid honom och bara myser :) Han har inte alls sovit lika mycket som van brukar igår och idag, främst pga en massa aktiviteter som jag utsatt oss för, vilket jag har lite dåligt samvete över. Han vill ju inte gärna sova när det händer en massa utan helst vill han se allt. Imorgon ska vi iaf ta det lugnare <3
Han har gått in i en ny utvecklingsfas för någon vecka sen, så han har en del humörsvängningar och är inte alls lika konstant jätteglad som han brukar vara utan gnäller oftare och över småsaker. Men oftast går det att lösa genom att hålla honom nära eller bära runt honom. Även om det ibland är jobbigt att ha en bebis fastklistrad vid en större delen av dygnet så är det också lite mysigt :) lilla älsklingen <3 

Igår var vi hos Karoline, Elias och deras dotter Lily och åt middag, såg film och hade det allmänt trevligt under kvällen :) Lily är ganska exakt en månad yngre än Ossian, och redan nu är de lite nyfikna på varandra (särskilt hon av honom, han spelar lite mer svårflörtad). Ska bli så härligt att se dem leka tillsammans när de blir lite äldre :) Här kommer en bild på gullpluttarna också :)




Trogna läsare

Kategori: Allmänt

Det är så fint att se att jag faktiskt har hela TVÅ trogna läsare :D Jag gissar på att det är min mamma och fantastiska farbror Emma som tittar in varje dag ;) Puss på er ni är fina <3

Svårt att komma på rubrik...

Kategori: Vardag 2013

Ja, som rubriken anger.. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det här inlägget då jag tänkte att det skulle bli någon sorts liten sammanfattning av vad som hänt på senaste. Dock känns det som att alla inlägg jag skriver nuförtiden blir något sådant, och det är trist då alla rubriker blir därefter också. Så var min tanke om det iaf.
 
I skrivande stund är det... Torsdag? Vill jag tro. Vi kör på det. Torsdag! Klockan är strax efter två och jag sitter och väntar på att tvättmaskinen jag har igång ska bli färdig. Väntar även på att sonen och sambon ska vakna, men de får gärna sova ett liiitet tag till, så jag får hänga tvätten ifred ;) Efter att det är gjort är tanken att vi ska fara hem till min lilla mamma (haha, känns som att det bara är det som händer när jag väl skriver, men jag tycker om att vara där! Därför är det typ bara det jag skriver om) och träffa dem :) Till middag bjuds det på lasagne och det kurrar i magen bara jag tänker på det! Finns nog ingen som gör bättre lasagne än den mamma gör. Lasagne och lussebullar. Det är hennes starkaste sidor inom den kulinariska aspekten. 
 
Igår däremot var vi inte hos min mamma, för ovanlighetens skull ;) Då var det först tänkt att jag, Ossian och en kompis med hennes dotter (Karoline och Lily, som är en månad yngre än Ossian) skulle ta oss en titt på vad Öppna Förskolan i våran stad kunde erbjuda. Detta var någonting vi planerat i säkert tre veckor, men det kom alltid något i vägen som sjukdomar eller liknande. Så igår var den stora dagen! Såklart visar det sig när vi kommer dit att vi tagit fel på dag. En fin liten skylt satt på dörren: "Växthuset har öppet Måndagar, Tisdagar, Torsdagar och Fredagar dessa tider...". Hur tusan lyckades vi pricka in den enda dagen då det faktiskt var stängt? Typiskt våran tur...
Istället bestämde vi oss för att ses lite senare hemma hos dem då Ossian hade ett besök på BVC att närvara på. Allting där såg bra ut och det var ju skönt :) Nästa vecka är det vägning och mätning som gäller då lillgrabben hunnit bli 4 månader redan <3 Hur gick det till?! 
Innan vi for iväg till Karoline och Lily efter BVC tänkte jag bara ta en sväng förbi hemmet för att låta Ossian äta lite. Då somnade pojken och sov i nästan fyra timmar, mitt på dagen! Då blev jag gode förvånad eftersom han i vanliga fall bara sover cirka en timme när han tar sina tupplurar på dagen. Så vi kom inte iväg till dem förrän vid sju ^^ Sedan bar det hemåt vid halv tio efter att Ossian sovit ännu en stund (trött pojk). Sedan ville han såklart inte somna på riktigt förrän vid två. Andra natten i rad det händer.
 
 
Vilket fantastiskt långt inlägg det blev! Grattis om du idats läsa såhär långt :) Nu ska jag hänga tvätt!vv