adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Myssöndag

Kategori: Graviditeten

Idag har jag en sån där riktigt mysig dag ^^ tar det hemskt lugnt iklädd myskläder och uppkrupen mellan en massa fluffiga kuddar och filtar i soffan tittandes på film. Det gillas! Björn är och repar med sina polare och efter det skulle han och hälsa på ett par andra. Jag för min del tänker inte röra mig många meter idag. Fy vad skönt :)

Lilla pyret har hållt sig väldigt lugn idag och igår. Tycker att hen kan göra sig lite extra påmind så att jag slipper börja noja och ha mig som jag brukar.
Insåg idag att det är 16 veckor kvar till BF! Det är ju inte länge alls, känns det som. Och vi som inte har några saker eller nåt än..! Får bli ändring på det snart, men inte idag! Nu ska jag bara fortsätta mysa :)

Trevlig söndag på er!

Torsdag

Kategori: Graviditeten

Ledig idag! Har inte mått helbra så har mest tagit det lugnt, vilket behövdes. Mini har levt om utav rackarn idag, flera timmar i streck nästan, tagit pauser på typ en kvart, halvtimme, sen börjat om igen. Är jättehärligt att känna hur hen rör på sig och att veta att hen faktiskt finns därinne <3 men det hade varit trevligt att sova också. Kanske inatt ^^ nån dag ska jag köpa en ny bh också, finns ingen som passar längre och då blir jag lite ledsen :/
Känns som att det börjar bli dags att kolla in lite Minisaker med, vagn, säng och alla såna saker, spännande :)

Gått in i vecka 23 har vi också gjort och naveln står ut mer än nånsin. Vansinnigt fult, men väldigt skojigt ^^ här har ni en liten bild på det!

Uppförsbacke

Kategori: Allmänt

Idag har jag en såndär dag då det mesta bara är asjobbigt och suger musten ur en. Har t.ex drömt flertalet mardrömmar inatt och några till som bara var konstiga.. Fastän jag sovit typ.. 15 timmar så var jag helt slut när jag vaknade. Kan iofs bero på antalet sovna timmar.. Fritt att välja mellan! Så hade jag sovit med tyo hela min kroppsvikt lagd på magen, vilket jag nojade över ett tag (stor energitjuv), tills jag bestämde mig för att lita på andra gravida kvinns som skrivit på flera olika forum att det överlag inte är någon fara. Mini har då levt om vid iaf två olika tidpunkter idag, så hen lever iaf, pheew! 
Sen (läs: för ett tag sen) bestämde jag mig för att kika runt efter en ny lägenhet, då det är lite smått strul med våran nuvarande. Var vid ganska gott mod ändå när jag började, men nu är jag bara ledsen och tänker att vi aldrig kommer hitta nåt >.< Är fett less på att det ska vara så gode svårt att hitta nånstans att bo i den här stan! Jävla fan. Så nu har jag beställt en falafelrulle som ska levereras till min dörr om cirka en timme (förhoppningsvis mindre, för jag är ashungrig!) som jag ska tröstäta. Björn är iväg och leker med kompisar så jag är själv hemma. Då får jag bestämma vad jag ska se på tvn medan jag äter, chill! Hihi. Inte för att vi bråkar om det när han är hemma, men ändå.
Jag har också tänt typ en miljard ljus som jag införskaffade igår då jag och mamma var till Ikea. Luktar jättegott! 
Nå, nu ska jag bara koppla bort allt som känns jobbigt och vänta på min falafel. 

Det där med att orka

Kategori: Allmänt

Idag hade jag tänkt springa ner på stan och köpa en sån där lotionaktig grej på Bodyshop att smörja in magen med. Mest för att det luktar gott men också för att det börjar kännas ordentligt hur utstretchad huden är där. Vissa dagar känns det som om den är på G att explodera! De dagarna vågar jag knappt tänka på hur det kommer vara om 3 månader..
Iallafall, har inte tagit mig ut än, soffan håller mig som gisslan och är mer bekväm än någonsin. "Släpp mig! Jag ska ju vara nyttig idag! Jag ska ut och andas riktig luft!" säger jag åt soffan. - Nä, kom igen nu, det är 8 minusgrader ute, det kommer bli kallare, tänk vad jobbigt att vara ute då. Här, känn på den här kudden vad mysig den är, och här har du en filt också, skönt va? Du kan ju lika gärna gå imorgon istället, svarar soffan och fluffar förföriskt upp sig.

Vi får se hur det går, kanske att jag måste läsa ett kapitel i boken innan jag går..

Ny kalender

Kategori: Allmänt

Idag är jag nöjd och ledig, hurra hurra! Så jag och Björn tog en sväng på stan och köpte en ny, fin kalender åt mig och lite annat :)

Less brud

Kategori: Allmänt

Åh vad jag blir less då det inte funkar..! Ont i fingrarna har jag också... Blä.

När man vill pigga upp sig

Kategori: Allmänt

Usch, fy och allt sånt där. Ryggen vill inte alls samarbeta med mig idag så jag gav iväg mitt jobbpass idag och tänkte självkurera mig under återstoden av dagen. Till att börja med har jag målat naglarna skrikrosa, då blir jag alltid lite gladare :) så tänkte jag ta en riktigt lång dusch, tända en massa ljus, läsa en bok/se en film och kanske spela lite bas, The Sims eller Guitar Hero, beroende på hur jag ids :) ska ta avstånd från allt vad städning heter också. känns inte som att jag gjort annat än städa, diska och tvätta de senaste dagarna. Det här känns som en bra plan :) vi kör på det!

Ajuste..

Kategori: Allmänt

Bra att jag glömmer skriva saker ^^
1. Det är vecka 21 som börjar nu för oss
2. Det enda "riktiga" problemet jag har med en bulle till mage just nu är att jag fått ganska ont i ryggen, även om jag inte lyfter tungt osv. Långt ner i ländeyggen, usch och aj.

Statusen för oss här hemma ser nu ut som följande: 4 st pizzor beställda, borde komma närsom, jag har kalla tår och sitter under en filt, mysäter lakrits som uppvärmning inför pizzan och läser sjunde HP-boken där jag kommit till sidan 468 om någon skulle vara intresserad. Björn spelar dator och pratar för sig själv ^^ jiess!

Veckobyte

Kategori: Graviditeten

Så är det ju ny vecka gör oss idag! Det gillar vi :) tycker om när man märker att nåt man gör går aktivt framåt, mot målet, så att säga, och det gör ju det här lilla "projektet" utan tvekan ^^
Känner mig ganska stor redan nu, har svårt att sträcka mig över bänkar och annat för att nå saker, men än så länge är det bara lustigt. Fy vad förbannad jag kommer vara om nån månad, kan jag tänka mig.
Har även börjat känna att det rör på sig därinne :D men det känns inte alls som bubblor eller fjärilsfladder som folk beskrivit för mig. Det är mer bara som mjuka små puffar, måste ha missat fladder-fasen helt :O men det gör inget! Det händer ju grejer nu och jag är så glad så glad :D pappa Björn har inte känt nåt utanpå än, men det kommer nog snart :)
Har läst mig till att hen börjar höra röster och annat nu, så jag har läst högt ur Harry Potter 7 för hen vid nåt tillfälle och Björn har ropat saker som: "Hallå! Hör-hör du mig därinne? Hallå!" Lättroad som jag är har jag ju tokskrattat åt det så stackars Mini hörde nog inte jättemycket annat än mig som flabbade.
En grej som är jobbigt är att det typ bara går att sova på sidan, och jag brukar sova åt alla möjliga knäppa håll i vanliga fall, så det är en liten utmaning. Fast tack vare att jag är så trött nästan konstant så somnar jag ändå ^^
Här får ni en gosig bild på mig i långkalsonger och en stökig skohylla :)

Oj voj..

Kategori: Allmänt

Jag som hade så mycket energi innan, den tog bara helt slut! Gjorde lite mat åt mig och Björn tills han kom hem där efter tre, pratade med lilla mamma i telefon, läste min bok, åt lite paj och så helt plötsligt blev jag jättetrött! "Bäst jag sover ett litet tag," tänkte jag då, "man ska lyssna på kroppen!" Så vaknade jag nu för en halvtimme sen och är lika trött och sur som jag brukar vara.. Det här med att vara pigg tar på krafterna och är helt klart inte min grej just nu.

Paj!

Kategori: Allmänt

Oj så fin den blev, nästan så att man blir tårögd, alltså..!

Bakdags!

Kategori: Allmänt

Har en sån där ovanligt effektiv dag idag :) steg upp vid 12 när Björn gick till jobbet och gick sen ut på stan för att införskaffa mig en sån där fin kalender som jag längtat så otroligt mycket efter. Dock så var ju 3,5 fjärdedelar av stan stängd visade det sig när jag kom dit. Så typiskt när jag för en gångs skull tar mig tid att göra nåt! Då blev jag lite lack och köpte bara med mig tandtråd och sköljmedel och gick hem igen. In med en tvättmaskin, plocka undan lite skrot, ringa och höra när lokala kinarestaurangen stänger och här är jag nu!
Slut dammsugarpåsar var det också så det blev det ingenting av med heller. Suck. Så jag tänkte baka istället! Får se hur bra jag lyckas med det nu när det mesta verkar vilja motarbeta mig idag. Är ändå på ovanligt bra humör :) nu kör vi!

Update

Kategori: Allmänt

Hoppsan, blev visst ett oplanerat uppehåll från bloggen nu i samband med hela jul- och nyårsköret. Har varit otroligt stressad och därmed fått ändra lite i prioriteringarna, så skrivandet föll bort. Nu känner jag mig mer som en människa igen och förhoppningsvis blir jag lite piggare när ljuset börjar återvända igen :)

Annars rullar det på som vanligt, jobbar mest och försöker få lite ordning på lägenheten däremellan. Rutinultraljud har vi hunnit vara på också och allt såg prima vara ut :) det gillar vi, och hoppas att det fortsätter på samma vis framöver! Nu har vi ju även nått en milstolpe till, vi är halvvägs igenom graviditeten! Första halvan har ändå gått snabbt när man tittar tillbaka, undrar om andra biten kommer gå lika fort?
Nu när jag står på vågen kan jag inte längre se siffrorna för magen skymmer dem, och en stor tröja räcker inte längre för att dölja magen. Det syns med andra ord, och det tycker jag om :) mysigt med knubbismage även om det i vissa fall är opraktiskt. Som när man ska sträcka sig över en bänk eller liknande.

Nu är det sovdags! Kram kram på er därute!