adjektivsteorin.blogg.se

Lite tjafs, snack och allmänna funderingar om mammalivet

Saker som hänt

Kategori: Vardag 2013

När man haft uppehåll från bloggen så länge så händer det så mycket att jag inte kommer ihåg att skriva det i efterhand, för det inte längre känns aktuellt :) det största som hänt är iaf att Ossian har fått sin första tand! :D en liten, liten vass sak i underkäken som gör det lite mindre roligt att amma när han är på bushumör. 
Han ligger inte längre still på skötbordet utan man får verkligen jobba för att hålla honom kvar där...
Han ålar och far fram så vi har fått stoppa upp routern på väggen. 
Han kan sitta!! :D
Åh, lilla älsklingen, det går så fort <3 tack och liv vill han fortfarande kramas och tycker att mamma är bäst ;)

Såhär söt var han idag innan vi for på Luciafirande på Öppna förskolan. Lilla tomten <3

10 december

Kategori: Vardag 2013

Tänk att det redan gått 10 dagar av den här månaden, och vi har inte gjort någonting alls.. Detta beror ju endast på att lillgrabben inte mår så bra, men iaf. Jag vill ut med honom och vagnen och hitta på saker! Öppna förskolan, fika på stan, leka med kompisar, allt det där! Men snart så :) Nu är han då ordentligt på bättringsvägen och det är bara 3 gånger till som han behöver äta sin medicin :) Igår åt han nästan som vanligt, spagetti och köttfärssås uppskattades :)

Idag ska vi iaf ut och handla, tänk att man kan se fram emot en sån sak ^^ Sen blir det nog inte värst mycket mer idag. Ta det lugnt så Pluttian får ta igen sig bara :) Han har ju sovit hos mig i stora sängen nu när han varit sjuk, men inatt fick han sova i sin säng igen. Han vaknade visserligen en gång i timmen från 23 till 03 och då fick han komma upp till mig. Pappa Björn har förvrängt dygnsrytmen och har varit vaken hela natten fram till 10.30 då han däckade.

Om 9 dagar är det min födelsedag också, så håller på att försöka komma på vad för bakverk man ska ståta med :)

Kram på er!

Pysselsugen

Kategori: Allmänt

Under de senaste dagarna har jag varit så otroligt pysselsugen! Det enda jag vill göra är att baka en massa julgodis och göra en massa pyssel så det blir mysigt och ombonat! På samma gång känns det inte som att det är någon stor idé att göra alltför mycket. Avskyr den här lägenheten och det ska bli så otroligt skönt att flytta härifrån <3 bara lite mindre än två månader kvar :) nästa år ska det bli julpyssel utan dess like :D nåja, lite pynt har kommit upp iaf :) Det skulle behövas julgardiner. Det saknar jag! Men är inte säker på att jag ids hänga upp några. Julen är ju snart slut ändå, så ^^ det löser sig nog!

Sjukdomarna börjar så sakteliga släppa taget om oss. Nu är det bara Ossian som inte är helt hundra än. Igår var vi till vårdcentralen bara för att kolla att det inte var något allvarligare än vi trodde, och det var väl tur att vi for dit! Det visade sig att han har en öroninflammation utöver förkylningen och febern, så nu har han fått penicillin och en hostmedicin. Han är då mycket piggare idag och termometern visar på under 38 grader för första gången sen i tisdags :) hostan sitter i lite hårdare och han har vaknat flera gånger under natten av hostattacker :( men den försvinner nog den med snart :) lever efter mottot "this too will pass" för tillfället ;) 
Nu längtar vi efter att få umgås som vi brukar! Vi längtar efter Ossians mormor, farbror Emma, Karoline, Elias och Lily, familjen Andersson/Heikki, farbror Samuel... En hel drös med folk som vi vill träffa så fort som möjligt! Snart, snart :)

Adventsstaken i år :) med diverse annat i bakgrunden

Sjuklingar

Kategori: Vardag 2013

I fredags anlände den fruktade vinterkräksjukan hem till oss. Först ut att drabbas var jag själv, på tur var Björn och precis när vi började ha återhämtat oss helt så var det Ossian som drabbades, vi som hoppats att han skulle slippa. Nu har han däremot bara feber och en ryslig snuva kvar, men vi hoppas att den försvinner fort som attan också!
Hela den här episoden har ju då gjort att allt annat har hamnat i fjärde hand. Jag hade till exempel planerat att vara i full gång med alla julklappar nu, men där ligger jag i lä. Min lilla pappa fyller år på lördag också och jag hade ju gärna velat att hans paket skulle hinna fram i tid. Det ska jag ordna med idag iaf. Och dammsuga! Och tvätta! 

Hoppas ni alla skonas från eländiga sjukdomar såhär i juletider! Kram <3